Rašić: Borit ćemo se za ostanak i bolji ustroj Dječje škole

Proteklog vikenda spuštena je zavjesa na jesenski dio Prve lige FBiH gdje je kao posljednjeplasirana polusezonu okončala Sloga iz Ljubuškog s 12 bodova.

Sloga je prošle natjecateljske sezone na spektakularan način postala prvak prošetavši se Drugom ligom FBiH Jug i tako osigurala ovogodišnji nastup u Prvoj ligi FBiH.

U klubu su pred početak sezone imali visoke ambicije i najavljivali borbu za sami vrh, međutim, nakon uvodne pobjede, nastupila je serija loših rezultata što je klub s Babovca dovelo na zečelje.

- Sloga je imala ambiciozan plan da uđe za Premijer ligu, međutim, krivim odabirom igrača i loše odrađenim pripremama naš plan je pao u vodu. Sad se borimo za ostanak te bolji i kvalitetniji ustroj Dječje škole nogometa da na njihovim rezultatima gradimo budućnost kluba, kazao je Miroslav Rašić, predsjednik Sloge.

U klubu je proteklih dana bilo veoma radno, a prvi potezi uprave su temeljna rekonstrukcija momčadi i stručnog stožera.

- Nekim trenerima smo se zahvalili i još ćemo se nekim zahvaliti. Održali smo sastanak uprave sa trenerom seniora, trenerom juniora i kadeta te s novim pomoćnim trenerom koji će surađivati s trenerom Ištukom. Uredno smo otpremili igrače seniorskog tima i rekli smo im da ćemo zvati natrag one koje budemo trebali, rekao je.

Domaći igrači iz omladinskog pogona će u drugom dijelu sezone dobiti priliku što će biti od velikog značaja za njihovo stjecanje iskustva i igrački napredak.

- Oslanjamo se na svoje juniore i kadete koji su jesenski prvaci, a u planu je i četiri do pet pojačanja. Već u ponedjeljak trener Ištuk kreće s pripremama za iduću polusezonu kada će pozvati naše juniore i naše domaće igrače iz Ljubuškog koji ostaju u timu, a također ćemo prije toga održati sastanak s roditeljima kadeta kada ćemo im objasniti situaciju oko kluba i kazati ciljeve kluba s kadetima te držimo da ćemo imati njihovu podršku, pojasnio je predsjednik Sloge.

Ljubušaci imaju za cilj ostanak u ligi, no, prije svega, prioritet je stvaranje domaćih igrača koji će biti okosnica kluba.

- Trenutni cilj nam je ostanak u ligi. Međutim, naš konačni cilj je odgojiti vlastitu djecu jer smo se nebrojeno puta uvjerili da igrači koji dolaze sa strane dođu samo zbog plaće bez želje i srčanosti, dok su mladi željni borbe, igre i dokazivanja u klubu u kojem su stasali, zaključio je Miroslav Rašić.

Milan Bebek / Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe