FOTO: Proslava Božića u našoj župi

POLNOĆKA U ŽUPNOJ CRKVI

Vjernici naše župe sinoć su se okupili na sv. Misi polnoćki kako bi dočekali Božić i proslavili svetkovinu Rođenja Isusova. Najradosniji kršćanski blagdan proslavljen je uz pjesmu kojom se očitovala radost i sreća Isusovog rođenja. Raspjevanog i radosnog srca zajedno sudjelujući u slavlju sv. Mise bilo je lako osjetiti veselje radi Kristova rođenja.

Sv. Misu predslavio je župnik don Jozo, a liturgijsko pjevanje predvodio je župni zbor pod vodstvom Valentine Grbavac.

Župna crkva se u tren oka napunila tako da se uistinu moglo osjetiti zajedništvo u Kristu iz kojeg je zračila toplina koja je davala posebnu čar ovom prelijepom događaju. Sve je odisalo blagdanskim raspoloženjem i mirom kakav samo Isus može darovati. Rodio se u malenoj hladnoj spilji dok je vani zima ujedala i bio je ono najtoplije svjetlo u zimskoj noći. Isusovo svjetlo, Isusova blagost i toplina, Njegov mir stigli su u našu župu i u naša srca.

BOŽIĆ U ŽUPNOJ CRKVI

Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo, riječi su kojima je župnik započeo svečano Misno slavlje u župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova. Prostrana župna crkva dupkom puna. Dođoše svojima odseljeni župljani. Božićne pjesme pjevaju svi predvođeni župnim zborom.

BOŽIĆ U DOLAMA

Na svetkovinu rođenja Gospodinova župnik je slavio sv. misu u Dolama u 9,30. Slavlju Božića pridružili su se i iseljeni mještani. Liturgijsko pjevanje predvodio je sjemeništarac David Bebek.

„Neka Kristovo rođenje i božićna radost svakodnevno bude prisutna u našim srcima, kako bismo, zagledani u Božić, mogli doista otkriti Boga koji je ušao u našu stvarnost!“, zajednička je poruka upućena svim župljanima.
 

Objavi komentar

0 Primjedbe