MZ Šipovača-Kašče, pokreni se: U Šipovači ugrožena sigurnost prometa

Premda je vožnja kroz Šipovaču nadaleko poznatom betonskom cestom prava pustolovina, ona već godinama predstavlja i veliku opasnost po život, kako putnika tako i pješaka te ostalih sudionika u prometu.

Naime, pored toga što su Šipovčani i stanovnici okolnih mjesta primorani voziti dionicom punom izbočina i udubljenja po ispucalim ostacima ostataka tridesetogodišnjeg asfalta te po betonu kojim se godinama "održava" cesta, kako bi došli s jednog odredišta na drugo vozači moraju uspješno svladati i ostale, puno opasnije prepreke.

Opasnije čak i od suženja širine ceste koje se godinama događa duž cijele dionice, od veljačkog Krpuševca do Banjskog mosta, za što su isključivo zaslužni oni što svoja dvorišta protuzakonito šire gradeći zidove tik uz cestu, ali i općinski "cestari-turisti" koji obično vrše radove po sredini i oko sredine ceste ne krpeći rubne, najoštećenije dijelove dionice.

Radi se o otvorenim šahtovima i iskopanim rupama koji predstavljaju višestruku opasnost za sudionike u prometu, a najviše ih je u donjem dijelu Šipovače.

Unatoč čestim apelima lokalnog stanovništva prema vodstvu MZ Šipovača-Kašče s ciljem rješavanja ovog problema, vodstvo mjesne zajednice na njih se godinama oglušuje.

Nedostatak poklopaca i slivnih rešetki predstavlja veliku opasnost i problem, jer pored toga što može doći do automobilskih nesreća, a pješaci pasti i ozlijediti se, šahte su i izvor zaraze.

Uz to, otvoreni šahtovi i iskopine tik uz cestu nisu propisno obilježeni, što predstavlja dodatnu opasnost i povećava mogućnost nesreće.


Objavi komentar

6 Primjedbe

  1. Reci to Zdravki Bajtiću ustvari treba mu reć Buco

    OdgovoriIzbriši
  2. Buco je u neboderu u Ljubuškom, on više ne zna di je Šipovača , pardon zna kada su izbori doći će sigurno .

    OdgovoriIzbriši
  3. Napravija bi buco da nije onaj opljačka mz

    OdgovoriIzbriši
  4. Taj je uspio dobiti sredstva (novce) da ih utroši, a ako je tebi dužan 1 KM javi mu se!

    OdgovoriIzbriši
  5. Prema izvodima i novci iz udruge poljodjelaca su nestajali u zimskim mjesecima sto je nekoliko krivičnih djela.

    OdgovoriIzbriši
  6. Vidit di su pare. Ako ne reknu, onda su svi isto krivi.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)