POLITIČKA ODLUKA: "Bez Fitoregistra nema županijskog poticaja"

Sastanak na temu upisa u Fitoregistar i njegova svrha održan je u utorak u školi u Šipovači.

Pred tridesetak prisutnih predstavnici Zavoda za poljoprivredu ŽZH pokušali su detaljno pojasniti korake upisa u Fitoregistar i njegovu svrhu, a bilo je govora i o poljoprivrednim poticajima te izvozu proizvoda u EU.

Rečeno je, između ostalog, kako malim proizvođačima ne treba upis u Fitoregistar, ali i kako proizvodi koji nemaju FITO-broj neće moći na tržište EU.

"Vjerojatno će politička odluka biti da se bez upisa u Fitoregistar neće moći do županijskog poticaja", kazano je poljoprivrednicima na sastanku kojima je Fitoregistar novi problem u moru njihovih problema i koji bi mogao biti "kap koja je prelila čašu".

Na upit o izvozu poljoprivrednih proizvoda u Europu, odgovor je glasio da je sve na poljoprivrednicima i kako bi se oni kroz zadrugu trebali više aktivirati te više i ulagati.

Na kraju sastanka, predstavnici njemačke tvrtke Carl Kuhne održali su prezentaciju na kojoj su predstavili tvrtku i njezine proizvode te planove na bh. tržištu.



Objavi komentar

2 Primjedbe

  1. Rečeno je, između ostalog, kako malim proizvođačima ne treba upis u Fitoregistar, ali i kako proizvodi koji nemaju FITO-broj neće moći na tržište EU. Jesu do sada isli u EU , aha aha inja inja

    OdgovoriIzbriši
  2. Kad buco zakrci EU sa 100 kg kumpirica proizvedeni na 40 duluma ojha.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)