ŠIPOVAČKI VREMEMPLOV 2015. Nestale seoske pare, promjene u Vijeću MZ, uspjesi pojedinaca u sportu i politici...

Dođe do konca i 2015. Kako je kraj godine, prilika je da se prisjetimo svih važnih, onih manje važnih i zanimljivih događaja vezanih za Šipovaču i Šipovčane koji su obilježili ovu godinu.

"Dabogda živjeli u zanimljiva vremena!" poznata je stara, navodno kineska "kletva", a koliko je godina iza nas bila zanimljiva, prosudite sami nakon pregleda našeg vremeplova.

ŠIPOVAČKI VREMEPLOV 2015.

U 2015. smo ušli nešto življe negoli inače. Ponajviše zbog napadalog snijega na kojeg nismo navikli i koji je prouzrokovao manje probleme. Nastavak vremenskih neprilika nastavio se pa je tako krajem sječnja došlo do većih poplava zbog obilnih kiša koje su pogodile naš kraj.

Veljača je bila, kao i uvijek, rezervirana za sadnju krumpira koja je malo kasnila zbog lošeg vremena.
Također, krajem veljače zabilježen je i posjet općinskih "cestara-turista" koji su razbacali više desetaka lopata asfalta u "pokušaju" saniranja na stotine rupa, udubljenja i izbočina. Lopatalo se obično u sredini i oko sredine ceste ne krpeći rubne, najoštećenije dijelove dionice. Naravno, sve to pod budnim okom seoskih glavara koji su tad po tko zna koji put "blagoslovili" šprdnju sa Šipovčanima i Kaščanima.

Krajem ožujka zbio se top događaj desetljeća iz rubrike "SEOSKO POLITIČKO KOKOŠARENJE" kada je izglasana smjena dotadašnjeg višegodišnjeg predsjednika Vijeća MZ Šipovača-Kašče Zlatana Bebeka. Vijećnici su tada kao razlog njegove smjene naveli netransparentan rad, provođenje samovolje i nepodnošenje financijskog izvješća. Za novog predsjednika Vijeća MZ izabran je Dubravko Vukojević.
U međuvremenu su Šipovčani i Kaščani saznali da je račun mjesne zajednice opustušen te da na njemu nedostaje više od 30 000 maraka. Prema riječima vijećnika, tužba je pokrenuta, no do danas nitko od vijećnika nije odgovarao za tešku otimačinu seoskih para tako da ih je još uvijek svih sedam na "stubu srama".

Travanj i svibanj je bio bez značajnijih događaja, a stanovništvo se psihičko oporavljalo od šoka i nevjerice koji su uslijedili po saznanju o pustošenju računa mjesne zajednice.

Lipanj je protekao u vađenju krumpira čijom su prodajnom cijenom poljoprivrednici ovog kraja bili relativno zadovoljni.
U ovom mjesecu je i mladi Matijas Bebek pobijedio na ljubuškom dječjem festivalu "Na jedrima glazbe".

Srpanj i kolovoz protekli su u znaku sporta i rekreacije. Luka Bebek je na viteškom natjecanju kosaca “Strljanica 2015.“ osvojio četvrto mjesto na Danima kosidbe - Kupres BiH i tako u ovome natjecanju obranio čast Hercegovine.
Momčad Male Šipovače obranila je naslov prvaka Malonogometne lige mladih "Šipovača" pobjedom nad Velikom Šipovačom s 9:6.
Malonogometna reprezentacija seniora u Ligi MZ općine Ljubuški nije uspjela napraviti iskorak više ostvarivši rezultate ravne prethodnim godinama.

Rujan i listopad bili su jesenski nezanimljivi, osim što je za premijera HNŽ-a izabran Šipovčanin Nevenko Herceg.

U studenom su Šipovčani pokorili Varaždin tako što su Mladen Vukojević te braća Jakov i Filip Bebek osvojili prva mjesta za Karate klub Ljubuški na međunarodnom tiurniru. Također, tijekom cijele godine ovaj trojac je bilježio vrlo uspješne nastupe kao i ostali karataši Šipovače.

Prosinac je, kao i inače, protekao u blagdanskom ozračju.

SRETNA NOVA GODINA!

Objavi komentar

1 Primjedbe

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)