Šipovačka Skadarlija dobila putokaz

Jedna od najčuvenijih četvrti u Šipovači dobila je svoj putokaz.

Vrijedni žitelji Živkušića četvrti izradili su i u subotu postavili putokaz što usmjerava na ovaj, među stanovnicima sjevero-zapadnog dijela ljubuške općine poznat i kao elitni dio Šipovače, odnosno šipovačku Skadarliju po uzoru na čuvenu Skadarliju - slavnu boemsku četvrt u centru Beograda koja je u 19. i 20. stoljeću naseljavala glumce, pjesnike, slikare i mnoge druge umjetnike, a koju danas svakodnevno posjeti na tisuće turista iz cijelog svijeta.

Svakako da će odsad putnicima namjernicima, ali i ostalim prolaznicima uvelike biti olakšan posjet četvrti naseljenom Živkušićima.

Inače, prezime Živkušić je nastalo od prezimena Bebek kada je Paško Bebek oženio Anticu Živković koju su prozvali Živkuša iz čega su njezini potomci dobili nadimak Živkušić, što je preraslo u njihovo stalno prezime prije otprilike 200 godina.

Kroz povijest, bilježena su njihova brojna odseljavanja diljem svijeta pa danas, pored Šipovače i Ljubuškog, naseljavaju Pelješac, Vrgorac, Zagreb, obje Amerike i ostale krajeve svijeta, a neki od njih su vratili izvorno prezime Bebek.

Objavi komentar

7 Primjedbe

  1. Lijep povod sipovackoj vlasti da bi trebalo obilježiti selo ta dvadeset/prvo je stoljece

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro si napisao, tu žive sami umjetnici , pisci,slikari i naravno bankari ;) ,jos malo pa ce izgraditi i policijsku stanicu kako cujem , da cuva navedene ...

    OdgovoriIzbriši
  3. Ulica bez sanitarnog čvora

    OdgovoriIzbriši
  4. Je li to putokaz za policiju grgi i ćili

    OdgovoriIzbriši
  5. Jel no tamo živi neki bogataš ? Mirko se zove, to je vjerovatno put za njegov ranč,i imanje blago njegovim susjedima..

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)