Želimo sa Izviđačem osvojiti Kup i prvenstvo


Ljubuški Izviđač, vodeći tim rukometne Premijer lige, rijedak je primjer kluba u bh. sportskim natjecanjima koji godinama uspijeva biti u vrhu s igračkim kadrom kojeg velikom većinom čine igrači iz vlastitog omladinskog pogona.

Iz najbolje rukometne škole iznikao je veliki broj igrača reprezentacija Bosne i Hercegovine te Hrvatske u svim uzrasnim kategorijama.

Među mladim igračima lidera prvenstva kojima se nazire blistava karijera su i golman Ivan Ereš te lijevi vanjski Josip Šarac, oba izdanci ljubuške škole rukometa.

– Iza nas je izuzetno uspješna polusezona. Zadovoljan sam svojom igrom iako uvijek može bolje, ali i dobrom minutažom koju imam pored velike konkurencije na poziciji koju igram, kazao je Josip Šarac, igrač koji je u klubu prošao sve uzrasne kategorije.

Na golu Izviđača, pored Milana Tolića i Marka Ivankovića, Ivan Ereš je vrlo dobro iskoristio svoju minutažu, a par puta se prometnuo među najbolje pojedince utakmica.

– Dobio sam veliku minutažu i davao sve od sebe za što bolji učinak kojim sam vrlo zadovoljan, rekao je Ereš.

Ovi mladi Skauti su svojim igrama u Izviđaču izborili i nastup za kadetsku reprezentaciju Hrvatske. Na nedavno održanom turniru u Danskoj, Hrvatska je osvojila prvo mjesto u konkurenciji s domaćinom te Francuskom i Slovenijom, a ljubuški dvojac dao je značajan obol osvajanju turnira.

– Došli smo relativno lako do pobjeda nad najboljim reprezentacijama čime smo pokazali da imamo sjajnu momčad. U susretima u kojima nam je izbornik raspodijelio minutažu smo pružili vrlo dobru igru, istaknuo je Šarac.

Kao i svima, želja im je jednog dana zaigrati u najvećim europskim klubovima tragom svojih igračkih uzora, no, usklađujući svoje srednjoškolske obveze s rukometom, trenutačno su čvrsto na nogama s mislima usmjerenim na Izviđač i nastavak prvenstva.

– Ciljevi u drugom dijelu su osvajanje Kupa i prvenstva. Pored Borca, kao najvećeg konkurenta vidim Vogošću premda ima još dosta utakmica pred nama, zaključio je golman Izviđača Ivan Ereš.

M.BebekDnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe