FOTO: Predstavljen kandidat za načelnika

Prof. Ante Paponja kandidat je za načelnika općine Ljubuški. Predstavljanje kandidata i potpisivanje sporazuma o programskoj suradnji i potpori zajedničkom kandidatu upriličeno je u ljubuškoj Gradskoj vijećnici.

Sporazum su potpisali predstavnici stranaka: HDZ 1990, HSP BiH, Hrvatski Savez HKDU-HRAST te prof. Ante Paponja.

"Zadnjih dvadesetak godina smo svjedoci da društvena gibanja i razvoj ukupnih političkih prilika ne idu baš u najsretnijem pravcu. Svjedoci smo jedne duboke političke, društvene, gospodarske i demografske depresije. Danas imamo političku elitu koja bezobzirno dobro živi od kolektivne nesreće našeg naroda i ne obraća pažnju na to. Imamo napade na prostor javnog govora, suptilno se može prepoznati i jedna vrsta verbalnog delikta, ljudi žive u strahu od javne riječi. Ne smiju reći jer se boje da će biti kažnjeni. To je opće urušavanje demokratskih standarda", kazao je na početku govora Ante Paponja.

Kandidat za načelnika osvrnuo se na gospodarske subjekte općine koji su propali, kulturna dobra, sustave natapnih kanala, zapuštena polja... za koje je je kazao da su ruševine i da se ti resursi moraju pokrenuti.

Govorio je o tome što treba učiniti da bi društvu bilo bolje.
"Moramo napraviti jedan zaokret i novu političku paradigmu. Najprije moramo otvoriti prostor javnog govora, to je vrlo važno za svaku zajednicu. Moramo  uspostaviti demokratske standarde. Dalje, najvažnije pitanje je gospodarsko pitanje. Politika je, u biti, sam život, a život je gospodarstvo. Moramo motivirati naše ljude, naše proizvođače i poduzetnike", rekao je, između ostalog, Ante Paponja.


Objavi komentar

0 Primjedbe