FOTO: Vađenje mladog plasteničkog krumpira u Šipovači u punom jeku

Vađenje mladog krumpira iz plasteničke proizvodnje na području općine Ljubuški u punom je jeku.

Istina, radi se o vrlo malim plasteničkim površinama jer se ljubuški poljodjelci rijetko odlučuju za sadnju plasteničkog krumpira zbog toga što je plastenička proizvodnja drugih poljoprivrednih kultura novčano isplativija.

Jedan od rijetkih koji se ove godine odlučio zasaditi krumpir u plasteniku je Dinko Herceg iz Šipovače.

Kaže da je krumpirom zasadio površinu od 1000 m2 i očekuje prinos od preko dvije tone. U vađenju mu pomažu članovi obitelji, žena i djeca. 

Zadovoljan je trenutnom cijenom mladog krumpira koja se, prema njegovim informacijama, jučer na čapljinskoj tržnici kretala od 1,60 do 1,80 KM, zavisno od kvalitete. Nada se da cijena neće „naglo pasti“. 

Vađenje krumpira sa otvorenih površina u Vojnićima i jednom dijelu Šipovače očekuje se idućeg tjedna. Poljodjelci najviše strahuju od hladnoće koja je najavljena za vikend. Jedna vedra hladna noć bez kiše i štete bi bile nemjerljive i nenadoknadive. Ipak, nadati je se i vjerovati da će ipak proći bez mraza. Ljubuški poljoprivredni proizvođači imaju dosta problema i bez toga.

U fotogaleriji pogledajte nekoliko fotografija snimljenih prigodom posjeta obiteljskom gospodarstvu Dinka Hercega iz Šipovače.


Objavi komentar

0 Primjedbe