HSP Vrgorac: Vrgoračke jagode se moraju jače brendirati!

Iz udruge “Vrgoračka jagoda” pozivaju nadležne inspektore na aktivaciju. Svake godine pred kraj travnja uvijek ista priča. Španjolske i jagode iz drugih krajeva Europe i lijepe naše prodaju se pod vrgoračke.

Zbog navedenih razloga iz udruge su poslali priopćenje da u jutarnjim satima 2. svibnja 2016. godine dolazi prva ambalaža vrgoračkih jagoda s zaštićenim amblemom Grada Vrgorca i udruge “Vrgoračka jagoda”. Ukoliko žele kupiti upravo izvorno vrgoračku jagodu da pripaze da ta jagoda bude u opisanoj ambalaži. Ukoliko se ne nalazi u takvoj ambalaži postoji velika vjerojatnost da se radi o robi iz uvoza.

Proizvodnjom jagoda u Vrgorcu se bavi oko 150 obitelji koje godišnje proizvedu od 60 do 80 vagona ovog voća. Nadaleko je poznato kako se vrgoračka jagoda kvalitetom razlikuje od svih jagoda koje se prodaju na hrvatskom tržištu zbog idealnih prirodnih uvjeta uzgoja koje ima područje Vrgorca: poseban sastav tla, čista planinska voda koja se natapa s okolnih planina i poveći broj sunčanih dana u travnju i svibnju koji atmosferski pogoduju dozrijevanju ovog voća

Prije dva mjeseca Vrgorac je proglašen gradom pršuta i vina, jer na hrvatskom tržištu iz Vrgorca stiže oko 130.000 komada dalmatinskog pršuta koji je uz jagode drugi vrgorački proizvod koji pokriva polovicu nacionalnog tržišta, slijedom toga mi predlažemo da se doda i jagoda u sljedećem sazivu gradskog vijeća.

HSP Vrgorac podržava vrgorske jagodare i i podržavamo brendiranje ovog proizvoda, predlažemo jaču javnu kampanju kako bi se na hrvatskim stolovima našao hrvatski proizvod, nastao na hrvatskoj zemlji, radom hrvatskih proizvođača.
 
HSP Vrgorac / HSP.hr

Objavi komentar

0 Primjedbe