Čović: Ljubuški bogomdan za razvoj poljoprivrede i turizma

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović posjetio je u utorak općinu Ljubuški, gdje se sastao s općinskim načelnikom Nevenkom Barbarićem, predstavnicima poljoprivrednika te predstavnicima braniteljskih udruga.

- Poljoprivreda je najveći razvojni potencijal općine Ljubuški. Kroz poljoprivredu najjeftinije se dolazi do novih radnih mjesta. To je oblast koja ima perspektivu i koja se mora staviti na mjesto koje zaslužuje - izjavio je nakon sastanka načelnik Barbarić.

Čović se složio s time, istaknuvši kako u razvoju poljoprivrede ključnu ulogu ima država koja mora, kako je rekao, osigurati dovoljno poticaja kako bi se u Bosni i Hercegovini od poljoprivrede moglo normalno živjeti.

- Ovaj prostor je bogomdan za razvoj poljoprivrede i turizma, i nema ni jednog razloga da bilo koji žitelj ovoga kraja razmišlja da ide negdje u svijet. Ali, naravno da postoji puno stvari koje treba unaprijediti - dodao je Čović.

Što se tiče problema s kojima se susreće braniteljska populacija, hrvatski član Predsjedništva BiH istaknuo je kako ti problemu pokazuju da BiH nije u punoj mjeri zaživjela kao država.

- Da jesmo mi o tim problemima uopće ne bismo danas pričali. Za nas je dignitet hrvatskih branitelja svetinja i to je u svakom našem programu, a to želimo i na praktičan način pokazati - zaključio je Čović.

U nastavku posjeta Ljubuškom Čović je posjetio Rukometni klub Izviđač, samostan na Humcu te održao radni ručak s gospodarstvenicima Ljubuškog.

Objavi komentar

0 Primjedbe