FOTO: LJUBUŠKI SLAVI PRVAKA Izviđač ponovno u SEHA ligi

Ljubuški Izviđač je 11 godina čekao novu titulu i konačno je dočekao pobjedom protiv Vogošće od 29:23 (15:10) kolo prije kraja doigravanja Lige 4 za prvaka Bosne i Hercegovine.

Velika podrška navijača

Pred oko 4 tisuće navijača i ljubitelja rukometa, u čvrstoj i borbenoj utakmici, mladi sastav Skauta je imao pet golova viška već na poluvremenu. No, velika prednost kao da je opustila domaće u nastavku pa gosti smanjuju zaostatak i potpuno se vraćaju u susret, ali Ljubušaci, nošeni velikom podrškom s tribina, u posljednjih dvadeset minuta susreta ubacuju u brzinu više i još jednom pokazuju da su uvjerljivo najbolja momčad lige za konačnih 6 golova viška za nezaboravno slavlje kakvo Ljubuški odavno ne pamti.

Najučinkovitiji u redovima Izviđača bio je David Mandić sa 7 golova, a po 5 su postigli Mario Pavlak, Matej Hrstić i Josip Ereš, dok je u redovima Vogošće efikasniji od ostalih bio Tarik Međić sa 6 golova. U susretu koji je odlučio prvaka nije bilo lošeg igrača u sastavu ljubuškog tima, no pored nabrojanih, onaj koji je svakako ponajviše dojmio je mladi golman Ivan Ereš zaustavivši u par navrata gotovo neobranjive šuteve.

– Odlična atmosfera i vrlo dobra utakmica. Odigrali smo onako kako smo i zamislili – agresivnu obranu i brzu igru prema naprijed. Hvala svima na velikoj podršci, u jednom je dahu rekao je Mario Pavlak, ponajbolji i daleko najpožrtvovniji igrač Ljubušaka.

Dominantna sezona

Tijekom cijele sezone Izviđač je bio dominantan u prvenstvu, a s dobrim rezultatima vratila se i vjera u uspjeh, ali i navijačka grupa Skauti na tribine. Susret s Maglajom bio je zagrijavanje za ‘paranje glasnica’ tijekom svih 120 minuta u mečevima s Borcem i Vogošćom. I u Izviđaču su se pobrinuli da sve protekne kako i priliči u odlučujem susretu za prvaka – od same organizacije meča na kojem su atmosferu dodatno podgrijavale mažoretkinje Širokog Brijega do fešte koja je trajala do dugo u noć uz bakljadu i vatromet.

– Srce je pobijedilo uz pomoć ovih velikih navijača kakvih nema nitko na svijetu. Bili smo pod pritiskom, ali izdržali smo. Ovih 60 minuta bila je kruna cijele sezone. Zahvaljujem našim navijačima koji su u sve tri utakmice nam bili velika potpora i nadam se da će se ovo nastaviti i kad budemo igrali SEHA ligu, kazao je golman Milan Tolić.

Nakon 11 godina Izviđač je vratio naslov prvaka u grad rukometa pa sad Ljubušacima slijede novi izazovi – europska natjecanja i regionalna SEHA liga.

– Dolaze nam velike europske utakmice za koje ćemo se sada spremiti i siguran sam da vas nećemo razočarati, poručio je Milan Tolić.

Titula na 60. rođendan

Za svoj 60. rođendan klub se nagradio ukupno petom titulom prvaka Bosne i Hercegovine. Prije ovogodišnje, Ljubušaci su bili prvaci u sezonama 1999./2000., 2001./2002., 2003./2004. i 2004./2005. godine. Pored toga, dvostruki su pobjednici Kupa BiH (1998./1999. i 2001./2002.godine). Do formiranja zajedničke lige, prvenstvo Herceg-Bosne osvojili su osam, a Kup devet puta.

Super Mario Pavlak

Odlične igre, trud i zalaganje Marija Pavlaka, pred kojim je nesumnjivo velika karijera, nagrađene su od strane navijača transparentom ‘Super Mario’ čime su ovog junaka ljubuške momčadi usporedili sa slavnim junakom iz video igre.

Zlatna momčad

Sastav momčadi koja je u Ljubuški vratila titulu nakon 11 godina posta: Ivan Miličević, Josip Ereš, Matej Hrstić, Mislav Grgić, David Mandić, Josip Čutura, Kristijan Jarak, Josip Šarac, David Primorac, Ante Grbavac, Josip Grbavac, Mario Pavlak, Mateo Rodin, Marko Ivanković, Ivan Ereš i Milan Tolić pod vodstvom trenera Zdenka Grbavca.

Zdenko i Ante Grbavac, nekad i sad

Prije 15 godina Ante Grbavac, tada sedmogodišnji dječak, na utakmicama Izviđača trčao se slikati sa svojim uzorom i tada kapetanom Zdenkom Grbavcem koji je trenersku karijeru počeo i završio u Izviđaču za kojeg je odigrao preko 500 utakmica. Danas, 15 godina kasnije, sa Izviđačem su na vrhu bh. rukometa – prvi je nositelj igre, a drugi trener kluba.


Ljubuška gusjenica

Skauti su pobjedu proslavili formiranjem legendarne, 20 godina stare ‘gusjenice’ podsjetivši tako na 1996. godinu i Olimpijske igre u Atlanti gdje je reprezentacija Hrvatske osvojila prvo zlato od osamostaljenja, a i danas hrvatski rukometaši često proslavljaju pobjede pužući parketom poput gusjenice.











Milan Bebek / Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe