Grbavac: Stvaranje vlastitih snaga je najbolji, ali i najteži put

Iza ljubuškog Izviđača je najuspješniji i najsretniji tjedan proteklog desetljeća.

Pobjedom nad Vogošćom vratila se titula državnog prvaka u grad rukometa. Titulu na koju se čekalo još od 2005. godine i zlatnih vremena ljubuškog rukometa. Nakon slabljenja igračkog kadra, Skauti su ostali u sjeni sarajevske Bosne, a potom, u posljednje tri godine i Borca iz Banje Luke.

No, sve to vrijeme, kroz najbolju omladinsku školu u državi stvarali su se igrači koji će klub iz Ljubuškog vratiti na tron bh. rukometa. I konačno se u tome ove sezone uspjelo.

Pod vodstvom trenera Zdenka Grbavca, s njegovim prezimenjacima Antom i Josipom, zatim Ivanom Miličevićem, Mariom Pavlakom, Davidom Mandićem, Matejom Hrstićem i ostalim, ništa manje bitnim igračima, Izviđač se u 30 kola prošetao ligom, a onda i doigravanjem za prvaka.

– Prošle godine smo pokazali da imamo kvalitetu za nešto više, tako da smo s početkom priprema za ovu sezonu tako i nastupili i prezentirali igračima ambicije i želje za prvim mjestom na moju inicijativu, jer sam osjetio u konsolidaciji stvari da možemo napraviti ekipu koja može do prvog mjesta i evo, hvala Bogu u tome smo i uspjeli. Cijelu sezonu smo igrali u stvarno dobrom ritmu, pokazali kvalitetu i moderan rukomet i na kraju to okrunili titulom, pojasnio je Izviđačev ovosezonski put do prvog mjesta trener Zdenko Grbavac.

Izviđač je jedina ekipa koja je došla do titule nakon što je potpuno izgradila igrački kadar iz svoje škole. Svi su oni, izuzev Josipa Čuture i Matea Rodina, ponikli u Rukometnoj akademiji kluba.

– Dugogodišnji rad u našoj školi rukometa na stvaranju domaćih igrača pokazao se kao najbolji, ali i najteži put. Mislim da smo u tome uspjeli i samo trebamo ustrajati u tome da nastavimo tu tradiciju, naglasio je strateg Skauta.

Do kraja Skautima predstoji još ‘revijalni’ susret na gostovanju u Maglaju.

– U Maglaj idemo da kod naših sportskih prijatelja odigramo utakmicu ‘revijalnog’ karaktera te da pružimo fin rukomet kako bi publika bila zadovoljna. Rezultat nam nije primaran tako da ću dati priliku svim igračima, a pogotovo onima s manjom minutažom, istaknuo je Zdenko Grbavac.

“Momci će dočekati priliku u A timu”

Bez obzira što su u Bosni i Hercegovini bez premca, za igrače najboljeg kluba u državi nema mjesta u seniorskoj reprezentaciji.

– Odabir igrača za reprezentaciju nije moj, niti je klupski. To je stvar Saveza pa zašto ne igraju treba pitati njih. Mislim da imamo kvalitetu za A selekciju, no opet to je odabir izbornika i na njemu je da odlučuje, a ovi momci su mladi i zato smatram da će dočekati svoju priliku, mišljenja je Grbavac.

Milan Bebek / Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe