Miličević: Na polusezoni smo postali svjesni svoje snage

Izviđač iz Ljubuškog, osvojenim naslovom državnog prvaka, za klub ukupno petim otkako se igra zajednička Premijer liga, nakon cijelog desetljeća posta vratio se na tron bh. rukometa.

Svih tih godina Skauti su bili pri vrhu, gledajući u leđa prvo sarajevskoj Bosni, a potom i banjolučkom Borcu. No, svih tih godina klub je kroz najbolju omladinsku školu u državi stvarao i stvorio igrače koji će Izviđač vratiti na stare staze slave. Protekle godine bili su blizu, u finalu doigravanja za prvaka, ali snagom ipak daleko iza Borca.

Ove sezone, godinu dana iskusniji, prošetali su se, kako ligom, tako i doigravanjem te nakon 11 godina vratili titulu u grad rukometa.

– Na početku prvenstva nismo očekivali ovakvu dominaciju, ali već nakon polusezone postali smo svjesni svoje snage i dominacije nad ostalim klubovima te dobili ogromno samopouzdanje. Daljnjim tijekom lige postali smo sve jači i uigraniji. U doigravanju smo ponovno pokazali da ove sezone igramo odlično i da smo s pravom bili glavni favoriti za naslov, što smo, hvala Bogu i ostvarili, kazao je kapetan Izviđača Ivan Miličević.

Pored naslova prvaka, Izviđač ove godine ima priliku uzeti i Kup. Na završnom turniru u Vogošći (28. i 29. svibnja) protivnik u polufinalu im je Borac iz Banje Luke. U oba nedavna međusobna susreta u doigravanju Lige 4 slavili su Ljubušaci. Ako dođu u finale, protivnik će im biti pobjednik susreta između Vogošće i Bosne iz Visokog.

Osvajanja Kupa značilo bi i duplu krunu, a posljednji put Izviđač je duplu krunu osvojio daleke 2002. godine.

– Treći put ove sezone igramo s Borcem. Mislim da nemam što puno reći osim da se nadam da ćemo im vratiti za prošlogodišnja tri poraza, odnosno da će ove godine biti obratno. U finalu Kupa očekujem Vogošću za koju mislim da će bez većih problema svladati sad već bivšeg premijerligaša Bosnu iz Visokog, izrazio je očekivanja lijevi krilni Skauta.

Nakon ovog natjecanja, slijedi odmor i planiranje za narednu sezonu u kojoj Izviđač očekuju nastupi u SEHA ligi i vjerojatno europskom natjecanju.

– Po pitanju SEHA-e nismo puno pričali. Glavno je da smo ostvarili nastup u tom jakom natjecanju i borbu s velikim klubovima kojima mislimo pružiti jak otpor. Nikoga se ne bojimo i kad protivnik bude Zagreb ići ćemo po pobjedu, poručio je Ivan Miličević.

“Navijači su naša dodatna snaga”

Kad je bilo najpotrebnije, u doigravanju se na tribine vratila i navijačka grupa Skauti. Nošeni fantastičnom navijačkom atmosferom mladi ljubuški rukometaši ‘ginuli’ su na terenu protiv jakih i iskusnijih protivnika.

– Napokon da se i navijanje vratilo na čemu nam je jako drago. To nam je bio ogroman vjetar u leđa i, rekao bih, šlag na kraju našem trudu, borbenosti i zalaganju za ovaj klub. Hvala svima koji su nas bodrili te se nadam se da će i dalje biti tu i biti naša dodatna snaga, izjavio je Miličević.
M.BebekDnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe