Šipovački zet Ante Tonći Čizmić na meti zvijezda

Kao što je u jednoj od prošlih objava rečeno, jako je buran period godine kada je u pitanju prelazak igrača iz jednog balotaškog tabora u drugi. Nema te prave ekipe koja ne traži soluciju ili mogućnost više. Kad je u pitanju najmasovniji turnir u Dalmaciji tri glavna „rostera“ i favorita za titulu već su sastavljena (o tome će biti više govora u narednom periodu). Omiš, Han, Brnaze, Potravlje i drugi jaki turniri se približavaju, stoga menadžment svih relevantnih balotaša jako je aktivan.

Ante Čizmić ukratko:
Ante Tonći Čizmić je leganda balotanja u Dalmaciji koja spada u red starijih igrača koji mogu ponuditi još uvijek jako mnogo. Osvajač je turnira na Visokoj i superjakog Kacunara od prošle godine. Zlatno doba Ante Čizmića podudara se sa zlatnim dobom balotanja na lokacijama Žrnovnice. U to vrijeme on je po riječima upućenih osvojio gotovo dvoznamenkasti broj turnira na lokaciji na kojoj su svakodnevno trenirali tada svi ponajbolji igrači regije. Također, jako je malo ostalih lokacija sa kojih nema titulu. Jedna je od legendi koja zahtijeva mnogo širu igračku priču.

Radi li se o trojkama Omiša?!:
Čizmić je fotografiran u društvu trenutno vodećeg u „Poretku“ za kralja bakelita 2016 Marina Ribičića i igrača koji je 2015 osvojio najviše turnira Siniše Stipića. Dvojac je trojke u Omišu prošle godine osvojio zajedno sa Nediljkom Nenom Juričićem nakon što je Ribičić još tada mijenjao sastav bez obzira što je slavodobitnik bio i 2014.godine. To je možda znak da on traži pojačanje i za ovu godinu.

Zašto baš Čizmić?!
Ante Tonći je dug period svoje balotaške karijere proveo igrajući baš sa Nenom Juričićem. Par je imao jako dobru međusobnu „kemiju“ u igri i timsku suradnju, jednako kao i zapažene rezultate u unutar terena. Također, Čizmić Kacunar igra sa odličnim Tihomirom Baraćem Barijem koji za Omiš već ima dogovoren sastav.

Osim toga jako je moguće da dvojac Ribičić/Stipić žurno odgovara na dogovore i pregovore na relaciji Milavić – Ugrin od prije nekoliko dana. Teško da su spremni gledati kako se najljući rival pojačava, a da oni pritom stoje skrštenih ruku. Svaki milimetar prednosti protivnika može biti onaj milimetar previše, stoga nas zadovoljstvo aktera (vidi na fotografiji) nimalo ne čudi. 

Dali se radi o balotaškom “traču” ili stvarnom prijelazu Čizmića u S.M.S., dani pred nama će jasno pokazati?!!

Objavi komentar

0 Primjedbe