ŽUPA ŠIPOVAČA-VOJNIĆI PROSLAVILA SVOJ PATRON

Svečanim euharistijskim slavljem u župi Šipovača-Vojnići proslavljen je blagdan Presvetog Srca Isusova.

Misno slavlje u župnoj crkvi Srca Isusova u Šipovači predslavio je don Ljubo Planinić, župnik Kruševa uz suslavlje župnika don Joze Čirke i drugih svećenika, a proslavu je pjevanjem uveličao zbor župe Gradina.

Nazočnim vjernicima, među kojima je bio i nemali broj iseljenih župljana, u svojoj propovijedi don Planinić, koji je kapelan ove župe bio prije trideset godina, govorio je o ljubavi prema bližnjemu, ali se osvrnuo i na egzodus Hrvata iz Bosne i Hercegovine te na teška vremena naroda hrvatskog kroz povijest.

- Ne dopustite da vam ljubav srca zaraste u kupinu i draču – poručio je vjernicima don Ljubo Planinić na kraju misnog slavlja.

Pred sam blagdan Presvetog Srca Isusova kroz trodnevnu pripravu služene su svete mise.

Inače, patron ove župe proslavljen je prvi put davne 1941. godine u staroj crkvi od dasaka koja su srušili lokalni partizani tog vremena.

Podsjetimo, prema službenom crkvenom kalendaru blagdan Srca Isusova je uvijek treći petak poslije Duhova. Proslavlja se još u Studencima kod Ljubuškog, Kongori kod Tomislavgrada te u brojnim drugim župama, a Srce Isusovo naslovnik je sarajevske katedrale i Vrhbosanske nadbiskupije.

Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. Let's take a look at a number of the tried-and-true penis enlargement techniques.
    Choosing to parent again is among the most crucial decisions
    most men occasion to make. Actually, usually the one prescribed depends on several factors, including health, allergies of antibiotic, and
    types of prostatitis, symptoms, along with the serious level.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)