Blokirano više putnih pravaca i graničnih prijelaza u BiH

Članovi udruge „Zaboravljeni branitelji“ Ljubuški blokirali su danas nešto iza 12 sati granične prijelaze Bijača, Orahovlje, Crveni Grm i Prud.

Zaboravljeni branitelji će na graničnim prijelazima čekati vijesti od svojih predstavnika iz Sarajeva vezano za Rezoluciju branitelja i od toga će zavisiti do kada će trajati blokada graničnih prijelaza. 

Prije toga, preko 200 članova udruge „Zaboravljeni branitelji“ Ljubuški okupilo se danas u 11 sati ispred Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Ljubuškom gdje su očekivali rezultate iz Sarajeva oko usvajanja Rezolucije branitelja. 

S obzirom da do 12 sati iz Sarajeva nisu stigle pozitivne vijesti vezane za Rezoluciju branitelja, branitelji su se rasporedili u četiri skupine koje su se uputile blokirati četiri granična prijelaza – Orahovlje, Crveni Grm, Bijača i Prud, javlja Radio Ljubuški

Prilikom odlaska na granične prijelaze branitelji su posebno istaknuli da se radi o mirnim prosvjedima.

Zbog prosvjeda branitelja u prekidu je odvijanje prometa na magistralnom putu M-17 Zenica-Žepče u mjestu Želeća, na magistralnom putu M-5 Vitez-Travnik (na ulazu u Travnik), kao i na petlji Šićki Brod, piše Klix.ba.

Kako je priopćeno iz BIHAMK-a, promet je obustavljen i na graničnim prijelazu Izačić kod Bihaća.

Demobilizirani branitelj Ramo Bećirović za Klix.ba je kazao da su na cestu izašli jer i nakon 23 godine ne mogu ostvariti svoja prava.

"Lažna obećanja i odugovlačenja su nas natjerala da danas ponovo blokiramo cestu. Parlament nas laže godinama i oni su nas natjerali da blokiramo cestu. Ovdje ćemo biti dok ne usvoje naše zahtjeve", kazao je Bećirović.

Stotinjak razvojačenih branitelja i članova Udruge zaboravljeni branitelji podružnice Tomislavgrad okupilo se danas oko 12 sati na Graničnom prijelazu Kamensko prosvjedujući zbog nepoštivanja dogovora u svezi uvrštavanja Rezolucije branitelja na dnevni red Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, prenosi Dnevno.ba.


Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. Tooo branitelji, budite jaki kao tjelohranitelji,možda ste vi ipak
    hranitelji svojih obitelji

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)