Šuplja Stina koncertom proslavlja trideset godina benda

Šuplja Stina, jedan od najstarijih hercegovačkih glazbenih sastava, obilježava 30 godina djelovanja i stvaranja glazbe.

Bend će, zajedno sa fanovima, proslaviti jubilej velikim koncertom u nedjelju, 14. kolovoza ispred škole u Šipovači s početkom u 20 sati.
O Šupljoj Stini

U ljeto 1986. godine, četvorica zaljubljenika u glazbu odlučuju promijeniti šipovačku svakodnevnicu.  Prijatelji, tada mladi entuzijasti i avanturisti: Veljko Vukojević "Vešo", Mile Bebek "Slavenko", Mate Grbavac "Ćulić" i Ivan Grbavac "Fikro", dogovaraju se zajedničkim naporima unijeti "živost" u Šipovaču kroz pjesmu, humor i veselje. Ideju pretvaraju u djelo lateći se harmonike, gitare, bubnjeva i ostalih glazbenih instrumenanta te osnivaju glazbenu grupu "Šuplja Stina".

Iste godine, nakon par proba odlučuju se na prvu svirku, koja je bila prekretnica za buduće djelovanje Šuplje Stine. Bend u sastavu: Vešo (autor pjesama i 'frontman'), Slavenko (harmonika), Mate (gitara), Fikro (vokal) te Mijo Bebek "Strašni" koji sjeda za bubnjeve, radi nezaboravnu svirku te im mnogi predviđaju svijetlu budućnost. Od tada i ona poznata: "Što Šipovača ima ni Južni Vetar nema - četiri najveća glazbena boema".

U 30 godina rada, kroz sastav je prošlo još nekoliko poznatih seoskih glazbenika. Neki od njih su vrlo rano prekinuli karijere, a neki su 'uplovili' u samostalne glazbene vode pa sastav ovog benda, uz frontmana Veljku i bubnjara Miju, danas još čine Drago Grbavac (prateći vokal) i Alen Grbavac "Chupo" (gitara).

Premijera novih hitova

Šuplja Stina je specifičan bend koji svojim pjesmama na humorističan način govori o zbivanjima u Šipovači, a na koncertima vlada obilje smijeha i humora.
Pored starih hitova i uspješnica koje možete pronaći i na njihovoj facebook stranici, sastav će premijerno izvesti i nove pjesme koje će se naći na sljedećem albumu: "Zagrli me majko", "Konobaru, kakvi su računi" i dr.

Objavi komentar

1 Primjedbe

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)