Izviđač vjeruje u iznenađenje, Zagreb traži iskupljenje

Pred rukometašima Izviđača dvoboj je 4. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će u utorak 27. rujna u Ljubuškom ugostiti momčad Prvog plinarskog društva Zagreb.

Po riječima trenera Zdenka Grbavca, iako je Zagreb među najjačim momčadima u regionalnoj ligi, "Skauti" nisu bez šansi u sutrašnjoj utakmici.

- Suludo bi bilo reći da ćemo se nakon tri uvodna poraza vaditi protiv Zagreba, ali mislim da imamo nekih šansi i potrudit ćemo se sve napraviti da uz pomoć domaće publike pokušamo iznenaditi goste - kazao je Grbavac na konferenciji za novinare.

Dodao je kako će njegovi rukometaši pokušati iskoristiti umor kod Zagrebaša, koji je sigurno prisutan s obzirom da je Zagreb u subotu igrao utakmicu Lige prvaka protiv Celja.

Foto: Radio Ljubuški
Komentirajući dosadašnja tri nastupa i tri poraza Izviđača u SEHA ligi, Grbavac je kazao kako njegovi rukometaši plaćaju danak neiskustvu koje je glavni razlog padova u pojedinim razdobljima igre.

- To je posljedica i emotivnog pražnjena i pada koncentracije, ali i ti će problemi vremenom biti sve manji - kazao je.

”Ne možemo se puno nadati, ali ipak vjerujem u pobjedu jer Zagreb dolazi stvarno ranjen, igrali su tešku utakmicu, a Celje im je nanijelo bolan poraz. Vjerujem da imamo naše šanse pred punom dvoranom, ova mlada ekipa može puno toga napraviti. Budemo li se borili kao protiv Celja, rezultat neće ostati. Dat ćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti što će biti”, izjavio je Josip Šarac.

”Zagreb je imao utakmicu prije dva dana, izgubili su – nisu imali sreće, doći će sigurno ranjeni, pokušat ćemo i trudit ćemo se”, dodao je Matej Hrstić.

“Pogledali smo snimke i probat ćemo iskoristiti njihove mane. Mi ćemo se sigurno boriti, a uz publiku koja će nas nositi probat ćemo doći do pobjede”, zaključio je Hrstić.

Dan uoči utakmice dvoboj s Izviđačem najavili su trener PPD Zagreba Veselin Vujović i rukometaš Josip Ereš.

Veselim se igranju pred svojom publikom. Atmosfera u Ljubuškom je uvijek dobra, a vjerujem da je Zagreb dovoljno velik magnet da i sutra privuče tri tisuće ljudi i da dvorana bude dupke puna. Ekipa Izviđača možda nema veliko iskustvo u igranju ovakvih utakmica, ali to je jedna dobra momčad puna mladih i fizički moćnih pojedinaca. Morat ćemo posebno pripaziti na kadetskog reprezentativca Hrvatske Josipa Šarca koji prijeti iz vanjske linije, a tu je i Matej Hrsić koji je barem jednako toliko opasan. Također, opasni su iz kontri preko dva sjajna krila - hrvatskog reprezentativca Davida Mandića i BiH reprezentativca Kristijana Jarka. Mi jesmo favoriti, ali Ljubuški svakako nije bezopasna ekipa i stoga znam da moj Zagreb mora ući u susret maksimalno koncentrirano jer ćemo se u protivnom naći u problemima – poručio je bivši rukometaš Izviđača, a danas desno krilo PPD Zagreba Josip Ereš.

Očekujem krajnje motiviranog domaćina. Kod nas situacija nije idealna, od četiri dosadašnje utakmice mi smo izgubili dvije što nije statistika kojom mogu biti zadovoljan. Oni su jedna mlada i poletna ekipa koja se želi u čim boljem svijetlu predstaviti u SEHA Gazprom ligi. Imaju nekoliko mladih igrača koji zaslužuju veliku pažnju, respektiram ih i naravno da ćemo učiniti sve da ih dobijemo iako znamo da neće biti lako. Mi ćemo prvi puta ove sezone imati u sastavu mladog i perspektivnog golmana Arina Jovića. To je dečko kojemu treba dati priliku, a Ljubuški je definitivno jedna od takvih utakmica. U sastav se nakon ozbiljne i duge pauze vratio i Luka Šebetić koji da bi bio spreman za MOL Pick Szeged mora odigrati makar jednu utakmicu prije toga – poručio je trener Vujović.

Utakmica Izviđač CO - Zagreb PPD igra se u utorak, u 17 sati, u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom. Ulaznice se mogu kupiti u Caffe baru RAFAELLO, Caffe baru EUROPA 98, Noćnom klubu DIAMOND, Caffe baru Kerametal i restoranu AVANTGARDE.

Cijena ulaznice je 5 KM. Ulaz za djecu je besplatan.
Lj::portal

Objavi komentar

0 Primjedbe