Na 25. obljetnicu ubojstva položeni vijenci Anti Paradžiku

U Ljubuškom je, povodom 25. obljetnice ubojstva Ante Paradžika, izaslanstvo Hrvatske stranke prava (HSP BiH) svečano položilo vijenac na spomen obilježje Ante Paradžika.

U izaslanstvu su bili visoki dužnosnici HSP-a BiH, predvođeni predsjendikom Stankom Primorcem, predstavnici Udruga dragovoljaca HOS-a, te kandidat za načelnika Općine Ljubuški, prof. Ante Paponja, koga podržava i HSP BiH.

Izaslanstvo Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, položilo je vijenac i zapalilo svijeće na grobu Ante Paradžika

Izaslanstvo UDHOS-a, predvodio je, Predsjednik udruge Ivan Friščić te ostali članovi udruge.

Ante Paradžik ubijen je 21. rujna 1991. godine, kad su policajci u Sesvetama na nadzornom punktu „JEŽ 2“, zaustavili automobil u kojem je bio Ante Paradžik s pratnjom, te bez opomene iz neposredne blizine ispalili 50-ak metaka. Ante Paradžik je od zadobivene rane ubrzo preminuo, dok je vozač ranjen. Za brutalno ubojstvo osuđeni su policajci, a nakon toga oslobođeni.

Ante Paradžik jedan je od osnivača HOS-a (Hrvatskih obrambenih snaga), na čijem je čelu bio kao načelnik Ratnog stožera kao i jedan od obnovitelja Hrvatske stranke prava, čiji je bio dopredsjednik

Ante Paradžik, rođen 10. veljače 1943. godine u Ljubuškom, je bio hrvatski domoljub, te je u vrijeme Hrvatskog proljeća 1971, godine kao predsjednik Saveza studenata Hrvatske aktivni sudionika tadašnjih događanja. Nakon hapšenja, osuđen je na montiranom procesu.

Kao osvjedočeni borac za neovisnost i slobodu hrvatskog naroda, 1990 sudjeluje u obnavljanju Hrvatske stranke prava, a nešto kasnije i u osnivanje HOS-a. Hrvatski vitez ubijen je 21. rujna 1991, u Sesvetama u još uvijek nerazjašnjenim okolnostima.

Nakon ubojstva dvije postrojbe HOS-a nosile su ime “Ante Paradžik”.



Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. E moj dragi Ante na zalost nasu ubise te neprijatelji naseg ispacenog naroda pa i danas nismo slobodni jer udbaska zmija vlada jos s nasim narodom .Nadam se da zrtve vase nece biti uzaludne jer sloboda dolazi na pužu a zlocinci sto prolijevaju nasu krv ce biti kaznjeni .Nikad te necemo zaboraviti kao ni nadeg Lutka Pavlovica te pok generalaBlaza Kraljevica i sve momke iz pratnje njegove.Nije mi zao sto sam vas upoznao i bio s vama u postrojbi HOS a iako nemam nikakvih prava drustvenih al sve ce mo promjeniti i sama istina ce izici na vidjelo te ce se zlocinci obznaniti kao i naredbodavci .Bog je veliki a kazna njegova ce biti jos veca.Za dom spremni do groba

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)