HSPF: Suradnja SDP-a Hrvatske i SDP-a BiH je izravna izdaja hrvatskog naroda u BiH

Socijaldemokracija za cilj ima smanjiti negativne posljedice kapitalizma i tako stvoriti društvo blagostanja. Zbog ovakve definicije onoga što bi socijaldemokracija trebala biti nedvojbeno je da se ona već duže vremena nalazi na stranputici te da ne zna i nije sposobna odgovoriti znakovima vremena. Upravo na priči o vraćanju izvornim načelima socijaldemokracije Davor Bernardić pobijedio je na unutarstranačkim izborima u SDP-u Hrvatske.


Što zapravo radi i čime je preokupiran Davor Bernardić? U Zagrebu se nedavno sastao s glavnim tajnikom SDP-a Bosne i Hercegovine. Na sastanku je bilo riječi o ponovnom uspostavljanju dublje suradnje između SDP-a Hrvatske i SDP-a Bosne i Hercegovine te je potpisan memorandum o suradnji dvaju Foruma mladih.

Hrvatski studentski politološki forum (HSPF) smatra bilo kakvu suradnju SDP-a Hrvatske i SDP-a Bosne i Hercegovine izravnom izdajom hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Ovim putem želimo podsjetiti Davora Bernardića, ako je zaboravio (a naravno da nije), na sva ona djelovanja SDP-a BiH preko kojih su Hrvati u BiH bili majorizirani, diskriminirani i sustavno ugrožavani. Prvi primjer je savez „Alijansa za promjene“ (2000.) na čijem je čelu bio SDP BiH, a preko koje je zanemarena izborna volja Hrvata u BiH jer su u vlast ušle hrvatske stranke s minornom potporom. Nakon toga je dva puta uzastopno za hrvatskog člana Predsjedništva BiH izabran „Hrvat“ Željko Komšić (2006./2010.) kojega su izabrali bošnjački kvazi-socijaldemokrati. Najsvježiji primjer majoriziranja Hrvata od i preko SDP-a BiH je toliko puta opjevana „Platforma“ gdje su na vlasti u Federaciji BiH od 2011. do konca 2014.g., uz SDP BiH bile hrvatske stranke s gotovo nikakvom potporom, a izborna volja Hrvata brutalno je zanemarena.

HSPF poziva Davora Bernardića i sve ostale istaknute članove SDP-a Hrvatske da preispitaju svoju odluku o uskoj suradnji sa SDP-om BiH jer Hrvati u BiH će uvijek smatrati i smatraju bilo kakvu suradnju sa SDP-om BiH izravnom izdajom hrvatskog naroda u BiH, a u konačnici i izdajom nacionalnih interesa Republike Hrvatske. SDP BiH, naime, nema nikakvih zajedničkih točaka s ciljem socijaldemokracije koji je opisan na početku teksta. To je kvazi-socijaldemokratska stranka – jer u Bosni i Hercegovini socijaldemokracije nema, koja za cilj, gospodine Bernardiću, ima unitarnu Bosnu i Hercegovinu bez ikakvih mehanizama zaštite interesa malobrojnijih konstitutivnih naroda.

Ured za odnose s javnošću HSPF-a

Objavi komentar

0 Primjedbe