Pljačka bankomata u Vitini: Traga se za automobilom svjetlije boje i najmanje troje pljačkaša

Policija Zapadnohercegovačke županije i Federalna uprava policije, pod nadzorom Tužiteljstva ŽZH provode istragu eksplozije koja se prekjučer ujutro dogodila u ljubuškom mjestu Vitina, prilikom koje je raznesen, a potom i opljačkan bankomat UniCredit banke u ovom mjestu.

Kako je za Faktor kazao tužitelj Borislav Čuljak, još nije poznato za koliko osoba se traga, kao ni koliko je novca odneseno iz bankomata.

- Obavljen je očevid, izuzeti su određeni tragovi i naložena vještačenja, a paralelno s tim se prikupljaju operativna saznanja na terenu, odnosno traže se eventualni očevici događaja - kazao nam je tužitelj Čuljak. On je dodao da bi u istrazi svakako trebali pomoći snimci viodeonadzora, čije je izuzimanje naređeno, kako sa okolnih objekata u Vitini, tako i sa kamera prema Ljubuškom i Grudama.

- Zasad ne znamo koja vrsta eksploziva je korištena, ali nakon provedenih vještačenja i to bi trebalo biti poznato - kaže Čuljak.

Prema nezvaničnim saznanjima, traga se za automobilom svjetlije boje, te najmanje troje pljačkaša.

Zanimljivo je da ovaj slučaj “napada” na bankomat nije usamljen te da su ove mašine sve češće na meti kriminalnih bandi. Odavno se pretpostavlja da u našoj zemlji djeluje dobro organizirana grupa koja se specijalizirala upravo za ovu vrstu razbojništva, te da su njeni članovi glavni akteri najmanje četiri ovakve pljačke koje nikad nisu rasvijetljene.

FAKTOR

Objavi komentar

0 Primjedbe