Novo čudo u Melbourneu: Senzacionalna Mirjana Lučić-Baroni u polufinalu Australian Opena! - video

Mirjana Lučić-Baroni napravila je još jedan podvig na ovogodišnjem Australian Openu i probila se do polufinala pobijedivši u četvrtfinalu petu tenisačicu svijeta Čehinju Karolinu Pliškovu sa 6-4, 3-6, 6-4 nakon jednog sata i 47 minuta igre.

Bio je to dvoboj prepun preokreta u kojem su obje tenisačice napravile po sedam 'breakova', iako se radi o igračicama s odličnim servisima.

Prva je do prednosti stigla Pliškova i povela 3-1. No, od Lučić-Baroni je stabilizirala igru, returnima je potpuno uništila servis, jedno od najjačih oružja češke tenisačice, te osvojila sedam od sljedećih osam gemova. To joj je donijelo prvi set i prednost 2-0 u drugom.

Tu je došao red na drugi veliki obrat u meču i povratak Pliškove. Sada je Čehinja osvojila šest od sljedećih sedam gemova te odvela meč u treći set. Odlučujuća dionica dvoboja bila je priča za sebe.

Tenisačice su češće lomile servis suparnice nego što su uspjevale osvajati gemove na početnom udarcu, ali Lučić-Baroni je prva došla do prednosti i povela 3-1. Ta prednost nije dugo trajala, jer je Pliškova osvojila sljedeća tri gema i povela 4-3.

U tom je trenutku 34-godišnja hrvatska tenisačica zatražila liječničku pomoć, a da bi joj stavili dodatni povez na već povijenu lijevu natkoljenicu, Lučić-Baroni je morala otići do svlačionice. Nakon šestominutnog prekida se vratila i učinila nešto nevjerojatno.

Iako je do tada sedam puta izgubila servis prvo je osvojila gem na početnom udarcu bez izgubljenog poena, zabivši i tri asa, za izjednačenje na 4-4. Potom je napravila 'break' za 5-4 ostavivši Pliškovu bez poena. Servirajući za pobjedu i prolaz u polufinale Mirjana je prepustila 24-godišnjoj Čehinji svega jedan poen.

Kad je posljednja lopta Pliškove završila u mreži, a Lučić-Baroni osvojila 11. od 12 poena odigranih nakon što joj je ukazana pomoć, naša je tenisačica po drugi put u karijeri postala sudionicom pojedinačnog polufinala na Grand Slam turnirima, 17 i pol godina nakon što je zaigrala u polufinalu Wimbledona 1999.

Za ovaj, još jedan nevjerojatan podvig, Lučić-Baroni je odservirala devet aseva, četiri od njih u posljednja dva gema na servisu. Imala je 42 izravna poena, 19 više od suparnice, ali je riskirajući napravila i 35 pogrešaka, 14 više nego Pliškova. No, ono što joj je donijelo pobjedu bio je return.

Pod pritiskom tog udarca, Pliškova je osvojila svega 55 % posto poena na prvom servisu i samo 37 % na drugom, piše Slobodna Dalmacija.

Vremena za odmor neće imati mnogo, jer ju već u noći sa srijede na četvrtak čeka polufinalni okršaj, a za suparnicu će imati pobjednicu dvoboja Britanke Johanne Konte i osvajačice 22 Grand Slam naslova Amerikanke Serene Williams, koja lovi rekordni 23. trijumf na Grand Slam turnirima te osmi na Australian Openu.

Pogledajte najbolje trenutke meča


Nikad neću zaboraviti ovaj dan, rekla je Mirjana nakon senzacionalne pobjede. Još sam u šoku, ne mogu vjerovati da sam ponovno u polufinalu, rekla je novinarima Eurosporta. OVDJE pogledajte njezinu emotivnu izjavu koju je dala nakon pobjedničkog winnera.

Za plasman u svoje prvo pojedinačno Grand Slam finale Mirjana Lučić Baroni će se boriti protiv Amerikanke Serene Williams koja je u četvrtfinalu nadigrala Britanku Johannu Kontu sa 6-2, 6-3. Serena Williams u Melbourne Parku lovi svoj osmi pobjednički trofej te rekordni 23. naslov na Grand Slam turnirima, kojim bi prestigla i legendarnu Njemicu Steffi Graf.

Slobodna Dalmacija / Eurosport / Novi list / Radio Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe