Mega media o razlozima bijega Mirjane Lučić u Ameriku

Marinko Lučić otac Mirjane Lučić rođen je 1941. godine u Ljubuškom, kao dijete s nepunih pet godina ostao je bez oca kojega su komunisti ubili 1945. godine u središtu Ljubuškog.

S majkom i dva brata živio je u Ljubuškom do svoje 14-te godine. Odlazi na školovanje 1955. godine u Tuzlu, nakon toga u Sloveniju na odsluženje vojnoga roka. Profesionalno se bavi sportom, u višeboju postaje reprezentativac. Po završetku vojske odlazi u Njemačku. Ukratko imao je težak životni put. 1968. godine nastanio se u Makarskoj gdje je sa svojim bratom Danilom izgradio kuću i otvorio restoran „Posejdon“. Oženio se s Anđelkom Tomić, provincijskom curom s Mostarskih Vrata (općina Ljubuški), kćeri lokalnog poštara. Nakon udaje dolaskom u Makarsku, Anđelka mijenja svoj odnos prema Marinkovoj obitelji i s velikom dozom netrpeljivosti već po rođenju prvog djeteta, kćeri Ane, bježi s djetetom u Ljubuški. Djevojka iz ruralnoga kraja nikako se nije mogla naviknuti na urbanu Makarsku. Više puta je napuštala obitelj, bježeći u Ljubuški.

Vremenom, obiteljskim utjecajem, harmonijom Marinko je dobio petero djece s Anđelkom. Ana Lučić kao najstarija kćer prva se okušala u tenisu, vrlo brzo je ostala u sjeni svoje mlađe sestre Mirjane. Mirjana u vrlo kratkom period postaje čudo od djeteta. Bilježi velike pobjede na poznatim teniskim turnirima pod nadzorom oca Marinka. Godine 1994. Mirjana Lučić zapažena je u svijetu kao poznata igračica s opremom Prince, kao superiorna proizvodima konkurentskih tvrtki, te da je dobila konotacije značajne za kupce, što je važno za reklamiranje, promoviranje i prodaju teniske opreme. Prince želi steći ekskluzivna prava na uporabu igračeva imena i lika u svezi s reklamiranjem, promoviranjem i prodajom teniskih reketa, i druge teniske opreme. Tako su Prince Sports Group.inc. s glavnim uredom u One TenisCourt Bordentown, New Jersey i Mirjana Lučić zaključili su 23.08.1994. godine Ugovor o sponzoriranju, koji je isticao s danom 31.prosinca 1999. godine. Glavni menadžer Mirjane Lučić bio je Ivan Brixi, kao predstavnik agencije Adventage Internacional Menagment INC.



Ugovor je bio zaključen po mjerodavnom zakonu Commonwealth-a Virginia,SAD. Ugovor je bio neprenosiv, bez odobrenja Mirjane Lučić. Uvjeti i rokovi Ugovora bili su tajni i bili su nedostupni trećoj strani bez suglasnosti supotpisnika. Marinko Lučić s ciljem strelovitog uspona kćeri u tenisu organizira sa svojom obitelji 1997. godine dva internacionalna turnira Ledies Championship (Makarska i Bol), uz suglasnost Advantage International Menagment. Turniri ITF Women”s, u Hrvatskoj osiguravaju Mirjani Lučić zauzimanje 32. mjesta u svibnju 1998. godine , na seniorskoj ljestvici. Polufinale Wimbledona 1999. godine bio je zadnji turnir na koji je Mirjana otputovala s ocem Marinkom. Nakon turnira Marinko Lučić odlazi u Makarsku izvršiti pripreme za dolazak uglednih gostiju, a Mirjana ostaje s obitelji u Zagrebu. Ubrzo u Makarsku dolazi vijest da je Mirjana s majkom, dvije sestre i dva brata napustila Hrvatsku! Mediji naveliko pišu da je razlog bijega to što je Marinko tukao kćer Mirjanu. On sam priznaje da je bilo odgojnih pljuski, a nesporno je da je na terenu i doma bilo je povišenih tonova, sukobljavajući se s ženom Anđelkom oko menija, prehrane, koja je bila propisana za Mirjanu i oko termina i ponavljanja pojedinih radnji. Marinko je bio temperamentan, što je i danas s djecom koju trenira, tvrdi naš sugovornik.

Postoji i jedna anegdota o Marinku koja se prepričava u Makarskoj. Poznati prijatelj iz Zagreba doveo je na tesiranje dijete kod Marinka. Nakon tjedan dana treniranja,otac od djeteta pita Marinka, da li je mali talentiran? Marinko odgovara: „Da li želiš da ti lažem ili da ti kažem kao prijatelju?“. Pa reci mi kao prijatelju, odgovorio mu je ovaj. „Dijete ti je retardirano, vodi ga doma i neka ide u školu, nije za tenis!“. To je Marinko, tvrdi naš sugovornik. Mirjani je na treninzima znao povući crtu i reći: „Vidi ovu crtu Mirjana“. – Vidim,kazala bi.
– E iza ove crte ti je kilometarska provalija, ako ideš iza crte padaš u provaliju, učio bi ju otac. Kada bi Mirjana prešla crtu, bilo je galame.
– Vidiš da si sada izginula, govorio bi joj.

Za nekoga od promatrača treninga sve je bilo zlostavljački, a za one koji znaju što znači ići na loptu bilo je genijalnost, vizija. Mirjana je bila snažna i preinteligentna za svoju dob (uzrast). Neki zlobnici su tvrdili da je Hercegovka s lažnim rodnim listom. Nakon toga Marinko bi pokazivao Mirjanin rodni list iz Dortmunda, gdje je Mirjana rođena, naravno sve bi bilo u šali. No, Amerikanci se nisu šalili. 

Znajući da Mirjani ističe milijunski vrijedan Ugovor s Prince Sports Group.INC , dana 31. prosinca 1999. godine, upravo u to vrijeme predstavnici druge američke agencije pripremaju teren za bijeg Mirjani Lučić, majci dva brata i dvije sestre. 



Upravo predstavnici SAD, njihova administracija u tom period na prostoru Hrvatske intezivnije zagovaraju demokraciju i ljudska prava, na čelu s predsjednikom Demokratske stranke. Marinko Lučić nije htio čuti za promjenu agencije s kojom je Mirjana imala zaključene ugovore. Posebno s firmom Prince Sports Group INC. Mirjana Lučić napravila je karijeru s Prince reketama i Fila opremom. 1988. godine Mirjana Lučić bila je prva juniorka svijeta i 32. seniorka svijeta, kao djevojčica s petnaest godina. Osvojila je 3 WTA i 4 ITF turnira, sve pod nadzorom i suradnjom s Marinkom Lučićem i menagmentom Adventage Internacional, koji je zastupao Ivan Brixi. 

Predstavnik administracije SAD u Hrvatskoj sa Senatorom SAD osigurali su vize SAD-a za Mirjanu Lučić,njenu majku,sestre i braću bez znanja Marinka Lučića, sve s ciljem promjene agencije koja je zastupala Mirjanu Lučić, uz supotpis staratelja Marinka Lučića. Obećano im je med i mlijeko u SAD, kada dođu, uz uvijet, da ispred TV kamera, medija u SAD-u, navedu da su svi zlostavljani od države, režima, kao i od oca Marinka Lučića. Tako je i bilo, Marinko Lučić za medije postaje zlostavljač, hrvatska država prezentirana je kao Tuđmanov režim- diktatorski, a obitelj Lučić kao Klan.

Mirjana je promjenila reket, agenciju, zaključila nove ugovore, ali je izostao rezultat i državljanstvo SAD, kako je obećano od predstavnika američke administracije. O američkoj politici, ljudskim pravima, puno smo čuli, vidjeli i pročitali. Činjenica je da Mirjana nije napravila rezultat punih 18 godina od neuvjerljivog bijega zbog zlostavljanja, tvrdi naš sugovornik. Marinko Lučić kao umirovljenik, s njemačkom penzijom izgradio je nove tenis terene, obnovio je obiteljsku kuću, vozi novog BMW-a, i za medije ističe; “Najsretniji sam na svijetu, možda čak sretniji od Mirjane, a priče o zlostavljanju su za budale!”.

Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. upišite u tražilicu porezni dužnici Marinko Lučić pa ćete vidit kako se vozi novi BMW i ostalo

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)