Podijeljena informatička oprema mjesnim zajednicama općine Ljubuški

Šest mjesnih zajednica s područja općine Ljubuški danas je u prostorijama Općine preuzelo informatičku opremu - računala, tablete, projektore- zahvaljujući kojoj će ubuduće lakše moći organizirati mjesne priredbe, ali i pisati projekte.

Predstavnike mjesnih zajednica primio je načelnik Općine Nevenko Barbarić koji se prije dodjele opreme zahvalio UNDP-u i donatorima jer su ih uvrstili u projekt „Jačanje uloge mjesnih zajednica“.

Rekao je kako je cilj ovog projekta educirati članstvo Vijeća mjesnih zajednica što se tiče pisanja projekata i apliciranja na projekte, sve s ciljem dobrobiti naših građana.

Podsjetio je kako preko mjesnih zajednica Općina utvrđuje stvarne potrebe ljudi na terenu, te je sve okupljene predstavnike mjesnih zajednica još jednom zamolio da se više angažiraju oko socijalnih kategorija, da uspostave bolju komunikaciju s Općinom ili Centrom za socijalnu skrb, kako bi raspodjela sredstava na tom polju bila pravičnija, a potom se krenulo s dodjelom.

Opremu su danas dobile mjesne zajednice Ljubuški III, Hardomilje, Hrašljani, Radišići, Studenci i Klobuk, a načelnik je isaknuo kako se nada da će kroz ovaj, ili sličan projekt, nastaviti i sa ostalim mjesnim zajednicama.

Frano Rupčić iz Mjesne zajednice Hardomilje je rekao kako dosad nisu imali računalo, te da će ovu opremu moći koristiti za razne programe i prezentacije, a izrazio je i nadu kako će ovu opremu koristiti i djeca pri učenju rada na računalu.

Radio Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe