Proglašena Karnevalska Republika Ljubuški, Marko Krnjeval osuđen na spaljivanje, nastupio Škoro

Devetnaesti Ljubuški Karneval počeo je danas svečanim mimohodom maškara od Autobusnog kolodvora do Centra malih športova gdje je načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić maškarama uručio ključeve grada.

Nakon što je načelnik izišao na pozornicu i maškarama predao vlast, Meštar od Karnevala je proglasio neovisnu Karnevalsku republiku Ljubuški, do Orašja, pa sve do Mostara.

Potom se čula karnevalska himna, te su voditelji zamolili sve da ustanu, osim Pernara.

Uz objašnjenje kako je red bivšu vlast ispratiti s prigodnim suvenirima, maškare su nakon toga načelniku Barbariću uručili poklon – zeca pod imenom HDZEKAN, budući da HDZ uvijek ima zeca u rukavu.

Prigodni suvenir uručen je i predsjedniku Općinskog vijeća Ljubuški, Tihomiru Kvesiću, a poklon se zvao „ Sašla osa Kvesiću sa nosa!

Potom je uslijedilo suđenje Marku Karnevalu koji je bio optužen - za poraz Ante Paponje na izborima, što narod u Hercegovini još nije naučio reći smilje, nego cmilje, kao i za pad cijena smilja, za izbor Donalda Trumpa za predsjednika Amerike i izbore u Stocu, te na kraju za raseljavanje naroda u Njemačku.

Osuđen je na spaljivanje koje će se obaviti večeras u Prologu, a za sva nedjela u protekloj godini osuđen je i autobus tvrtke Švabo Tours jer je „otra naše ljude s bilog kamena u bili svit“.

Na pozornici se pojavio i „Smiljomen“ koji je tjerao maškare da sade smilje, a posebnog gosta Miroslava Škoru voditelji su zamaskirali u Zorroa.

Škoro je nakon suđenja i objave presude Marku Karnevalu počeo s koncertom.

Večerašnji program
16,00h Bogat program u Prologu uz glazbenu skupinu Victoria Band i voditelje:
- Američka ugurancija
- Hercegovačka tradicija
- Spaljivanje Karnevala

19,00h Bal pod maskama

22,00h Dodjela Nobelovih nagrada za najbolje maske

Više fotografija pogledajte OVDJE

Radio Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe