SIPA uhitila šest osoba na području ZHŽ

Na području Hercegovine od jutarnjih sati u tijeku je velika akcija SIPA-e.

Uhićenja i pretresi se vrše na području ZHŽ-a i HNŽ-a, a akcija se odnosi na automafiju, odnosno sprečavanje otuđenja i preprodaje vozila.

Uz policijske snage SIPA-a, u akciji sudjeluju MUP ZHŽ-a, Granične policija BiH, MUP-a HNŽ-a , te MUP-a Županije Sarajevo.

Uhićeni su Ferdo Vukoja iz Gruda i Goran Nižić iz Ljubuškog.

Njih dvojica i ranije uhićivani zbog sumnje da su sudjelovali u krađi više desetina skupocjenih vozila, među kojima je veći broj BMW-a, čija je ukupna vrijednost mjeri na milijune maraka.

Među uhićenima se spominju i imena Joze Cigić te Jure Markića iz Širokog Brijega, svi od ranije sumnjičeni za sudjelovanje u krađi više desetina skupocjenih vozila, među kojima najviše BMW-a i VW-a, čija je ukupna vrijednost mjeri na milijune maraka.

U zapadnoj Hercegovine je izvršeno ukupno šest pretresa, a veliki broj policajaca se moglo vidjeti na nekoliko autootpada i servisa. I u Mostaru je izvršen pretres u servisu BMW-a, koji se nalazi pokraj ceste između naselja Bakijina Luka i Raštani.

“Dana 20.02.2017. godine na području ŽZH po naredbi Suda BiH Državnoa agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u suradnju s Uprave policije MUP-a ŽZH na šest lokacija su izvršili pretrage objekata na području općina Širokom Brijegu, Grude i Ljubuški. Ovom prilikom šest osoba lišeno je slobode, osam osoba je pozvano radi obavljanja obavijesnog razgovora. U ovim pretragama pronađeni su određeni predmeti za koje postoje indicije da potječu iz KD ili su predmet KD koji su privremeno oduzeti”, priopćeno je u poslijepodnevnim satima iz MUP-a ZHŽ-a.

ABCportal.info

Objavi komentar

0 Primjedbe