Skauti ambiciozno najavili pobjedu protiv Metalurga

Izviđačev proljetni put u regionalnoj SEHA ligi je sveden na četiri utakmice neurednog rasporeda, a koje uz motivaciju više igrati s ekipama iz europskog vrha nude još i mogućnost pripreme za glavni dio sezone, odnosno završnicu prvenstva BiH gdje će biti određena i razine uspjeha sezone ljubuških rukometaša.

Zasad ekipa trenira i sprema se za preostale mečeve od kojih je sljedeći večerašnji (17 sati, uz BHT1 prijenos) s makedonskim Metalurgom od kojeg su Skauti izgubili u Skoplju jesenas 36:22, a što je bio njihov najteži poraz u prvom dijelu.

– Mi smo dole doživjeli jedan od težih poraza. Ali Izviđač je tad odigrao najlošiju utakmicu, jedinu gdje nismo pružili nikakav otpor. To nam daje motiv da im uzvratimo za taj poraz, poručio je trener Zdenko Grbavac i komentirao protivnika:

– Sama činjenica da je Lino Červar već nekoliko godina u Metalurgu govori dosta o klubu, iako ekipa nije kao prošlih godina. Ali vidjeli smo njihove nastupe u SEHA ligi, ušli su u niz od tri pobjede uz još jedan trijumf u Ligi prvaka.

Grbavac smatra da igrači Metalurga “nisu toliko bolji da ih ne možemo pobijediti ”.

– Stvar je u tome što su u natjecateljskom ritmu, dok smo mi posljednju utakmicu odigrali 5. veljače protiv Veszprema. Već tri tjedna smo bez prave utakmice. Igrali smo dvije prijateljske s Leotarom koji je član Prve lige RS. To su bile trening utakmice gdje se nismo mogli motivirati u pravom smislu. Ipak očekujem jednu našu dobru partiju i pobjedu. Poslije toga imamo dvije utakmice kući, nadam se da ćemo s tim ući u pobjednički ritam, izjavio je Zdenko Grbavac.

Da u redovima Skauta vlada optimizam potvrdio je i desni vanjski Mateo Rodin:

– Svi smo spremni i zdravi. Oni su doprvaci Makedonije, ali mislim da uz pomoć navijača koji su nas dobro pratili u svim domaćim utakmicama, naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

Skauti će u SEHA ligi ove sezone imati još dva domaća susreta, s Gorenjem (7. ožujka) i Vardarom (14. ožujka).

Er.B. / Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe