Hotel ''Bigeste'' ulazi u posljednju fazu gradnje

Dugo je trajala priča o obnovi hotela ”Bigeste” u Ljubuškom, a danas su radovi na njegovoj izgradnji u poodmakloj fazi. Objekt je stavljen pod krov, obrise su poprimile garaža, poslovni prostori…

U hotelu će biti razmjerno dosta poslovnog prostora. Kako doznaje Bljesak.info, iznad jednog dijela garaže na južnoj strani izgrađeno je 700 m2 poslovnog prostora, u koji će se ulaziti s postojeće ceste između hotela i crkve sv. Kate, zatim 500 m2 na istočnoj strani gdje je nekad bila kuglana i 360 m2 na sjevernoj strani koja gleda prema pošti.

Na katu iznad poslovnih prostora bit će restoranski dio povezan s kuhinjom. Taj dio bit će višenamjenski s pokretnim pregradama i moći će se pretvoriti u svadbeni salon, a po potrebi moći će se koristiti i za neke druge skupove i potrebe.

Na istočnoj strani kata uredit će se gradska kavana od 300 četvornih metara, koja bi trebala biti ugodno i omiljeno mjesto okupljanja i druženja Ljubušaka. U starom dijelu zgrade gdje su bile sobe, i koji nije srušen, i dalje će biti sobe.

Kada je riječ o parkiranju, gostima će na raspolaganju biti uz garažu i vanjsko parkiralište s istočne strane s 18 parkirališnih mjesta, od kojih će jedan dio biti natkriven, te još toliko na sjevernoj strani ispred jednog od ukupno dva ulaza.

Hotel će raspolagati s 22 sobe i 40 ležajeva, a bit će u rangu tri zvjezdice.

U svakom slučaju bit će to još jedna iznimno korisna i vrlo atraktivna građevina koja će povećati ugled i rejting Ljubuškog.

Bljesak.info | Ljportal.com

Objavi komentar

0 Primjedbe