Jelić: Puni samopouzdanja čekamo utakmicu, imamo recept za igru Studenta

Derbi susret 19. kola košarkaške lige Herceg-Bosne igra se u Grudama gdje istoimeni domaćin dočekuje najbolju momčad dosadašnjeg dijela prvenstva Student iz Mostara (večeras, 20.00 sati). Ishod ove utakmice uvelike će odlučivati o konačnim pozicijama prvog dijela prvenstva i na kasnije parove doigravanja za hercegbosanskog prvaka, ali i na prednost domaćeg terena u eventualnim majstoricama.

U prošlom kolu ove momčadi nisu imale prvenstvenih obveza – Grude su bile slobodne, a planirani susret između Novog Travnika i Studenta nije odigran jer klub iz srednje Bosne nije mogao organizirati utakmicu. Također, kolo ranije Mostarci su bili slobodni pa na grudski teren dolaze s nešto slabijom formom što će Bekijaši svakako pokušati iskoristiti.

Krajnji ishod susreta će jednoj od ekipa donijeti i prekid pozitivnog niza – domaći imaju šest uzastopnih pobjeda, a Student dvostruko više.

- Atmosfera u ekipi je odlična. Igramo na svom parketu, a u Grudama nitko nije favorit protiv nas. Puni samopouzdanja čekamo tu utakmicu, dečki su motivirani, jedva čekamo da utakmica krene i nadamo se pobjedi - rekao je trener Gruda Igor Jelić.

U grudskoj momčadi pauzu od utakmica iskoristili su za što bolju pripremu za okršaj sa mostarskim sastavom.

- Skautirali smo protivnika i posebno se pripremali za njih. Imamo recept za njihovu igru - istaknuo je.

I ljubitelji košarke u Grudama pomalo dolaze na svoje – večeras gostuje lider prvenstva i ponajveći favorit za prvo mjesto i plasman u viši rang, a i njihovi košarkaši odličnim igrama stigli su nadomak završnice. Novom pobjedom bi svoj status među četiri utvrdili, ali bi došli u poziciju i da se bore za jedno od prva dva mjesta koja u doigravanju daju prednost domaćeg terena. Gruđani će dati svoj maksimum, a u borbi za nova dva boda dobro će doći i podrška s tribina.

- Matematički doigravanje još nije osigurano mada mislim da su Student, Posušje, Široki II i mi blizu doigravanja, ali još je sve otvoreno i ima dosta kombinacija. Primarni cilj je bio play-off, ali pokušati ćemo zauzeti i jedno od prva dva mjesta radi prednosti domaćeg terena u polufinalu. Naravno, ako se otvori prilika i da na kraju budemo prvi, dati ćemo sve od sebe da to i ostvarimo - poručio je Igor Jelić.

Objavi komentar

0 Primjedbe