Limov o ogledu dvije Sloge: Ovu utakmicu moramo dobiti

Ljubuška Sloga u okviru 24. kola Druge lige FBiH – Jug na svome Babovcu danas (17.00 sati) dočekuje sastav Sloge iz Uskoplja.

Tim iz Ljubuškog u trenutačnom poretku ne stoji nimalo dobro - žuto-crni su na pretposljednjem mjestu s tek 14 bodova te im prijeti ispadanje u najniži rang natjecanja. Stoga je Sloga u svakoj utakmici prisiljena ići na sve ili ništa kako bi zadržala drugoligaški status.

Tako će biti i danas protiv osmoplasirane imenjakinje iz Uskoplja.

- Ovu utakmicu moramo dobiti. Igramo za ostanak u ligi i samo nam pobjeda odgovara, kao i u svakom narednom susretu koji budemo igrali kući, a u gostima što uspijemo i ako uspijemo - izjavio je trener Ljubušaka Slavko Limov.

U ovom susretu Sloga će biti oslabljena za nekoliko igrača.

- Nedostajati će nam pet-šest igrača koji idu u Vukovar - dodao je.

Pored problema oko ostanka u ligi, Sloga je već duže vremena i u organizacijsko-financijskim problemima što se ponajviše odrazilo na seniorski pogon koji već duže vremena ne trenira. Kako doznajemo, razlog su neisplaćena financijska potraživanja igrača. Ipak, i pored toga, sastav iz Ljubuškog je u posljednje vrijeme upisao domaće pobjede nad Turbinom i Kamešnicom. 

- Klub funkcionara. Normalno, imamo problema kao i svi drugi klubovi u Hercegovini. Glavni problem je novac i neimaština. Imamo dosta igrača sa strane, a oni nemaju adekvatna sredstva pa dođu odigrati utakmicu i to je to - pojasnio je strateg Sloge.

Žuto-crni imaju šest bodova više od posljednjeg Kupresa, kojeg samo teorija dijeli od ispadanja iz lige. No, hoće li sastavu s Babovca pretposljednje mjesto biti dovoljno ovisi i od raspleta u Prvoj ligi Federaciji BiH, odnosno od konačnog plasmana Veleža i Čapljine, ali i od (ne)ulazaka u drugoligaško društvo prvaka u nižim ligama.

- Ne vjerujem da će ispasti niti Čapljina niti Velež iz višeg ranga što će utjecati i na broj klubova koji ispadaju iz naše lige, a ako i bude ispadanja ispasti će jedan, a mi imamo snage i kvalitete da do kraja, ako ništa, ostanemo ispred Kupresa - zaključio je Slavko Limov.

Objavi komentar

0 Primjedbe