NIJE DOBRO: Krumpiri iz Vojnića cijene se 2 KM

Ranije nego ikada u proteklih dvadesetak godina, odnosno od otvaranja veletržnice u Tasovčićima, stigli su prvi mladi krumpiri uzgojeni na otvorenom. Krumpire je dopremio proizvođač iz Vojnića, a cijenili su se 2 marke za kilogram. Podsjećamo, da mladih krumpira iz plastenika, ima već petnaestak dana. Unatoč mladima obilna je ponuda starih krumpira koji se cijene od 30 feniga banjalučki, pa do 60 glamočki, nevesinjski i južno-hercegovački.

Stigli su i prvi ovogodišnji krastavci iz Svitave koji su se cijenilo 2 marke za kilogram, bilo je i tikvica čija je cijena bila također, 2 marke, kao i crvenog luka u glavicama, a cijenio se od 1,8 do 2 marke za kilogram. Ponuda prošlogodišnjeg luka i dalje je obilna, a cijeni se od 50 do 70 feniga, dok je mladi luk tzv. pera, pojeftinio, bio je 1 do 1,5 marku.

To su bile novine s veletržnice u Tasovčićima, gdje se osjećala povećana tražnja, primjerice za mladim lukom koji se koncem tjedna nudio u velikim količinama, luk se rasprodao, ali je cijena pala. Stalni prodavači posebice ribe, ističu upravo činjenicu da je predblagdansko vrijeme povećalo tražnju, međutim daleko je to od vremena prije petnaestak godina, kada je veću tražnju pratio i skok cijena čak pedeset, pa i više posto. Dakle nastupila su vremena kada ni povećana tražnja ne uspijeva podići cijene, a dojam je da povećanoj tražnji za blagdane, doprinose kupci iz delte Neretve – Metkovića, Opuzena i drugih mjesta, koji u Čapljinu dolaze čak i po ribu.

Radio Čapljina

Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. 01.05 se ocekuje skok cijene zbog nestasice na svjetskom trzistu

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)