Proslavljen Markovdan u Klobuku

Jučer je u Klobuku proslavljen blagdan sv. Marka, zaštitnika župe. Svečano euharistijsko slavlje kojem je prethodila procesija oko župne crkve predvodio je fra Stipan Klarić, u koncelebraciji s fra Robertom Jolićem i don Jozom Ćirkom.

U nadahnutoj propovijedi fra Stipan je okupljenim vjernicima govorio o činjenici Isusova uskrsnuća koja je utjecala na život svetoga Marka koji je poznavao Isusa, mladića koji je sastavio evanđelje Isusa Krista, radosnu vijest koja je svjedočanstvo da bi smo mi vjerovali.

„Draga braćo i sestre, primjer svetoga Marka i njegova vjera danas na njegov blagdan su stavljeni pred nas kako bismo i mi u svome ovozemaljskom životu, osobito sada u ovo uskrsno vrijeme, neprestano promišljali i proživljavali ono iskustvo prve kršćanske zajednice, iskustvo Isusova uskrsnuća koje je itekako ključno za naš kršćanski život“, rekao je u svojoj propovijedi fra Stipan te pozvao vjernike da budu vjesnici radosne vijesti u svojim kućama i u svojim obiteljima te među svima koje je Bog postavio među njihov život.

Poslije svete mise, ispred crkve, uz prigodnu molitvu, predstavnici MZ Klobuk i ministar financija u Vladi ŽZH, Toni Kraljević su položili vijenac i zapalili svijeće kod spomenika žrtvama rata.

Nakon toga je na igralištu uz osnovnu školu, slijedio kulturno-zabavni program. Na tradicionalnom klobučkom Markovdanu okupilo se više stotina mještana i njihovih prijatelja i gostiju. Na samom početku okupljene Klobučane i njihove brojne goste pozdravio je Goran Šimunović, predsjednik Vijeća MZ Klobuk. „Hvala svima koji ste došli i nadam se da ćete se unatoč vremenskoj nepogodi koja je pogodila naš kraj uspjeti malo opustiti i proveseliti te uživati u programu koji smo vam pripremili“, kazao je Šimunović.

Nakon toga nastupila su kulturno umjetnička društva te su dodijeljeni pehari najboljim ekipama i pojedincima Markovdanskog turnira u malom nogometu. Kako to dolikuje, zahvaljujući brojnim sponzorima i svojim naporima domaćini su za sve posjetitelje pripremili prigodan domjenak i tombolu s vrijednim i zanimljivim nagradama. U zabavnom dijelu programa nastupili su ”Mokarski Tamburaši“ iz Širokog Brijega, a program je vodila Bjanka Medić.

Ljportal.com

Objavi komentar

0 Primjedbe