U Ljubuškom obilježena 25. obljetnica utemeljenja HVO-a

Polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i prigodnom molitvom ispred spomenika ljubuškim žrtvama na Trgu dr. Franje Tuđmana, iza zgrade Općine Ljubuški, danas je u Ljubuškom obilježena 25. obljetnica Hrvatskog vijeća obrane.

Obilježavanje ove jubilarne godišnjice održano je u organizaciji Hrvatskog narodnog sabora BiH i Odjela za branitelje Hrvatskog vijeća obrane i Domovinskog rata.

U prigodnoj svečanosti sudjelovali su pripadnici 1. bojne 4. pješačke brigade OS BiH na čelu sa zapovjednikom, pukovnikom Mijom Štekom, predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Ljubuški, predstavnici općine Ljubuški na čelu s načelnikom Nevenkom Barbarićem i predsjednikom Općinskog vijeća Tihomirom Kvesićem, te predstavnici županijske vlasti na čelu s predsjednikom Skupštine ŽZH Antom Mišetićem i ministrima u Vladi ŽZH Tonijem Kraljevićem i Zdravkom Borasom.

Molitvu za poginule pripadnike Hrvatskog vijeća obrane predvodio je fra Mate Logara.

Obilježavanje 25. obljetnice utemeljenja HVO-a, koje će se obilježiti u 40 općina u BiH, započelo je u subotu, 1. travnja, a završit će 8. travnja u Mostaru, gdje će biti održana središnja svečanost.

Radio Ljubuški



Objavi komentar

0 Primjedbe