Vijeće mladih ŽZH s ministricom Mikulić o formiranju Vijeća mladih općine Ljubuški

U ponedjeljak (10. travanj 2017.) u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu održan je sastanak predstavnika Vijeća mladih Županije Zapadnohercegovačke i ministrice obrazovanja, kulture, znanosti i sporta Županije Zapadnohercegovačke gospođe Ružice Mikulić.

Ispred Vijeća mladih sastanku su nazočili članovi Upravnog odbora David Naletilić, Frano Sosa, Jure Begić te Sara Mandić. Uz navedene članove, sastanku su nazočili bivši predsjednik Vijeća mladh ŽZH a sada predsjednik Vijeća mladih Federacije Bosne i Hercegovine Mate Lončar i službenik za mlade ŽZH gospodin Josip Primorac.

Uz tople riječi dobrodošlice ministrice Mikulić koja je ukratko upoznala mlade sa radom resornog ministarstva, članovi Vijeća mladih predstavili su rad i aktivnosti lokalnih Vijeća mladih u općini Posušje, Grude te gradu Širokom Brijegu.

Na sastanku se razgovaralo o prostorijama Vijeća mladih pri čemu je ministrica Mikulić izrazila potporu te suradnjom Vijeća mladih i Ministarstva zajedno sa načelnikom općine Grude gospodinom Grizeljom osigurati prostorije za rad Vijeća mladih ŽZH te Vijeća mladih općine Grude koje još uvijek nema na raspolaganju vlastite prostorije.

Važna tema sastanka je bilo formiranje Vijeća mladih općine Ljubuški koja još uvijek nema formirano lokalno Vijeće mladih.

Upravni odbor Vijeća mladih ŽZH na čelu sa predsjednikom Naletilićem kazao je da će jedan od glavnih ciljeva u naredom periodu biti upoznavanje aktivnih mladih ljudi sa područja općine Ljubuški sa radom Vijeća mladih općenito te se staviti na raspolaganje udrugama mladih iz Ljubuškog da se formira Vijeće mladih u Ljubuškom čime bi naša županija bila potpuna kada su u pitanju lokalna Vijeća mladih. Mate Lončar izrazio je veliku podršku i pomoć sa viših razina procesu formiranja Vijeća mladih u Ljubuškom.

Na sastanku je odlučeno da se u što kraćem roku sastavi i donese Zakon o mladima Županije Zapadnohercegovačke te suradnjom Vijeća mladih ŽZH i Ministrastva obrazovanja, kulture znanosti i sporta raditi na izradi Strategije za mlade u ŽZH.

Na kraju sastanka predsjednik David Naletilić u ime svih prisutnih članova Vijeća mladih zahvalio se ministrici na gostoprimstvu i izdvojenom vremenu, priopćeno je iz Vijeća mladih ŽZH.

Objavi komentar

0 Primjedbe