U Ljubuškom na Badnji dan podijeljeno 2000 porcija baklara i 100 litara vina

Nešto manje od 2000 porcija bakalara i oko 100 litara crnog vina podijeljeno je danas na Trgu dr. Franje Tuđmana u Ljubuškom na tradicionalnoj manifestaciji „Druženje uz bakalar na Badnji dan“.

Tom prigodnom manifestacijom i zajedničkim druženjem velikog broja Ljubušaka, općina Ljubuški i ljubuška podružnica HKD Napredak, tako su završili bogat predblagdanski program u općini Ljubuški.

Na samom početku, prigodni blagoslov uputio je humački gvardijan fra Dario Dodig koji je zazvao Božji blagoslov na pripremljenu hranu i sve okupljene građane, zaželivši im dobar tek i sretne predstojeće Božićne i Novogodišnje blagdane.

Na druženje uz bakalar i crno vino odazvao se iznenađujuće velik broj Ljubušaka s obzirom da je Badnji dan ove godine u nedjelju.

Više građana vraćalo se i po drugi put za stol na kojem su se dijelile porcije, a o ukusu pripremljene bakalar čorbe najbolje govore riječi jedne od kuharice koja nam je rekla da se jedan građanin vraćao čak šest puta, uvijek po novu porciju ove ukusne čorbe.

Porcije bakalara i ove godine pripremili su kuhari iz restorana „Avantgard“.

Radio Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe