"MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO!"

četvrtak, 25. siječnja 2018.

Na Općinskom vijeću o čestim nestancima struje u Šipovači, Vojnićima i okolici

U Gradskoj vijećnici u Ljubuškom danas, 25.siječnja, održana je 14.sjednica Općinskog vijeća Ljubuški.

Na početku sjednice predložene su dvije nove točke dnevnog reda koje su razmatrane na kolegiju Vijeća i jednoglasno su usvojene pa ih je na današnjoj sjednici bilo ukupno deset.

Dnevni red
1.) Usvajanje zapisnika s XIII. sjednice Općinskog vijeća
2.) Aktualni sat (vijećnička pitanja, sugestije, prijedlozi i ostalo)
3.) Prijedlog Programa rada Općinskog vijeća Ljubuški za 2018. godinu,
4.) Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Ljubuški za 2017. godinu
5.) Prijedlog Odluke o sudužništvu za kreditno zaduženje,
6.) Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o obilježavanju značajnijih datuma iz Domovinskog rata,
7.) Prijedlog Rješenja o davanju suglasnosti na uvođenje novih struka - zanimanja,
8.) Prijedlog pravilnika o izmjenama Pravilnika o postupku, uvjetima i načinu davanja u zakup poslovnih zgrada i prostorija, garaža i stambenih prostorija kojima raspolaže Općina Ljubuški
9.) Zaključak o prihvaćanju inicijative za osnivanje Srednje glazbene škole u Ljubuškom
10.) Zaključak o dodjeli na korištenje poslovne zgrade

Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice uslijedio je Aktualni sat na kojem su vijećnici tražili odgovore o: održavanju zgrade kod izvorišta u Vitini, semaforu na obilaznici kod skretanje za Pregrađe koji se često kvari i predstavlja opasnost u prometu, o povratu poreza JKP Ljubuški, dozvoli o korištenju voda, privatizaciji Platnare, te o čestim nestancima struje u mjestima u zapadnom dijelu Općine (Veljaci, Šipovača, Vojnići, Dole).

Prijedlozi Odluke o radu Općinskog vijeća Ljubuški za 2018.godinu i Odluke o dodjeli javnih priznanja Općine Ljubuški za 2017.godinu usvojeni su jednoglasno bez veće rasprave.

Odlukom o dodjeli javnih priznanja Općine Ljubuški za 2017. godinu Zlatni grb općine Ljubuški, dodjeljuje se Ministarstvu obrane Republike Hrvatske sa sjedištem u Zagrebu, istom se uručuje Povelja i Zlatni grb Općine Ljubuški.

Nagrada Općine Ljubuški za životno djelo dodjeljuje se prof.dr.sc. Vedranu Ćoriću, prim.dr.med. rođen 25.08.1962. godine u Mostaru, istom se uručuju Povelja i Zlatni grb Općine Ljubuški.

Godišnja nagrada općine Ljubuški dodjeljuje se gospodarskom društvu Karliko d.o.o. sa sjedištem u Ljubuškom, istom se uručuje Povelja i zlatni grb Općine Ljubuški. 

Nešto više rasprave donijela je peta točka dnevnog reda, Prijedlog Odluke o sudužništvu za kreditno zaduženje. Nakon što je direktor JP Parkovi Vedran Markotić obrazložio o čemu se radi Prijedlog Odluke je prošao uz tri glasa protiv.

Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o obilježavanju značajnijih datuma iz Domovinskog rata koje je predložilo Vijeće za branitelje prihvaćeno je jednoglasno.

Rješenjem o davanju suglasnosti za uvođenje novih struka – zanimanja daje se suglasnost SSŠ Ruđera Boškovića u Ljubuškom za uvođenje novih struka-zanimanja za upis učenika u prve razrede školske 2018./2019. i 2019./2020. godine i to:
U školskoj 2018./2019. godini – stolar – trogodišnje zanimanje u obrtništvu
U školskoj 2019./2020. godini - drvodjeljski tehničar dizajner – četverogodišnje zanimanje

Prihvaćena je i izmjena Pravilnika o postupku, uvjetima i načinu davanja u zakup poslovnih zgrada i prostorija kojima raspolaže Općina, te Zaključak o prihvaćanju inicijative o utemeljenju Srednje glazbene škole, kao i Zaključak o donošenju odluke o dodjeli na korištenje mladima poslovne zgrade u Ljubuškom.

Radio Ljubuški

Reactions

0 komentara:

Objavi komentar

Komentari koji sadrže uvredljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.