U Kašču proslavljen sv. Antun, opat i pustinjak

U Donjem Kašču, mjestu koje pripada župi Šipovača-Vojnići, proslavljen je 17. siječnja 2018., blagdan sv. Antuna, opata i pustinjaka, nebeskog zaštitnika sela. Euharistijsko slavlje, uz nazočnost 30-tak vjernika, predslavio je fra Stipan Klarić, župnik Veljaka. U koncelebraciji su bili župnik don Jozo i don Marin Marčić.

“Primjer sv. Antuna je poziv današnjem vjerniku da bude ponizan, jer Bog se oholom vjerniku protivi a poniznom daje milost. Stoga se svi moramo čuvati od napasti, a osobito moramo paziti na tri izvora napasti: vlastito tijelo, sotona i pokvareni svijet oko nas. Neka nam sv. Antun bude uzor i primjer, kako voditi borbu protiv Sotone i zla,te kako ići Božjim putem prema sretnoj vječnosti “- rekao je između ostalog u propovijedi fra Stipan.

Na kraju mise župnik don Jozo zahvalio je svim vjernicima koji su sudjelovali u proslavi nebeskog zaštitnika kaščanske grobljanske kapelice. Predvoditelja misnoga slavlja, kao i župnika i don Marina, i ove godine su počastili ručkom mještani Milenko Mićo i Ivan Iko Primorac sa svojim obiteljima.

Fotografije pogledajte OVDJE

Župa Šipovača-Vojnići

Objavi komentar

0 Primjedbe