"MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO!"

ponedjeljak, 19. ožujka 2018.

Branitelji nakon blokade autoceste obustavili prometnicu na Žabaru

Nakon 20 dana čekanja i života u šatoru, blokirali smo autoput blizu Graničnog prijelaza Bijača, izjavio je za N1 Drago Grbavac iz Udruge 'Zaboravljeni branitelji HVO-a'.

Grbavac je istakao da su demobilisani borci HVO-a koji su se odlučili na blokadu autoputa A-1 Zvirovići-Bijača u koordinaciji sa bivšim pripadnicima Armije BiH.

"Tražimo svoja tri prava koja smo predali u Parlament - registar branitelja, prestanak financiranja udruga i borački dodatak. Od toga ne odustajemo", rekao je.

On je istaknuo da je demobiliziranim braniteljima žao jer smetaju vozačima na cesti, ali da jednostavno više nemaju druge opcije.

"Parlament na čelu sa vodstvom krši poslovnik i zakon, a prekoračenje ovlasti je kažnjivo djelo. Ovo je jedini način da skrenemo pažnju javnosti da Parlament ne želi riješiti probleme najčasnijih sinova BiH. Ne želimo nemire, ne želimo ništa rušiti, ali želimo svoja prava", dodao je.

Član udruge 'Zaboravljeni branitelji' je istaknuo da je nepojmljivo da danas ima više braniteljaa nego ih je završilo rat.

"Mi od registra ne odustajemo, želimo da ga objave javno i da je svakome dostupan, a ne da je dostupan samo nekim povlaštenima i institucijama. Nije istina da će se povećati financijska ulaganja u branitlejsku populaciju, već će novca i ostati. Imamo šator uz autocestu, tu su ljudi već 20 dana. Ovo je samo posljedica, a uzrok je u Parlamentu.", javlja N1

Nakon završenog prosvjeda, normalizirano je prometovanje na autoputu A-1 Zvirovići-Bijača, priopćeno je iz BIHAMK-a

Međutim, prosvjednici su se nakon blokade autoceste uputili prema Žabaru obustavivši promet, a oko 10.20 intervenirala je i policija.

Kako mediji javljaju, jedna osoba je privedena, a branitelji su se okupili pred PU Ljubuški.


Grbavac: Naredne korake nećemo otkrivati

Reactions

0 komentara:

Objavi komentar

Komentari koji sadrže uvredljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.