Grbavac: Naredne korake nećemo otkrivati

Nakon dvosatnog proširenog sastanka pripadnika demobiliziranih boraca Armije RBiH i branitelja HVO-a u znak opomene da neće odustati od svojih zahtijeva na desetak minuta danas je oko 13 sati došlo do blokiranmja saobraćaja u Alipašinoj ulici.

Pripadnici demobiliziranih boraca i branitelja sutra će ponovno u Parlament podnijeti zahtijev za vanrednu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i "ovog puta poručujemo Salki Bukvareviću da nećemo pristati na ovaj zakon koji on pokušava da ugura u parlamentarnu proceduru i ako dođe do te sjednice na koju on želi da uvrsti taj svoj zakon mi ćemo i tada blokirati Parlament i mi smo čvrsto odlučili da idemo do kraja, znači, ne odustajemo od sva tri zahtijeva", saznat će se od Nazila Velića, demobiliziranog borca Armije BiH.

Drago Grbavac, predsjednik Udruge/udruženja zaboravljenih branitelja/boraca BiH, kazao je da naredne korake neće otkrivati.

Kad je riječ o zahtijevima, podsjećamo da se radi o onima koji se odnose na objavu registra boraca, boračkog dodatka i ukidanja financiranja boračkih udruženja.

Što se tiče blokada puteva, čulo se, od njih se neće odustati.

Objavi komentar

0 Primjedbe