Ljubušaci organizirano na prosvjed protiv Istanbulske konvencije

“Prosvjedno okupljanje u organizaciji građanske inicijative “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije održava” se u subotu, 24. 3. u 11 sati na Trgu žrtava fašizma, a od tamo ćemo otići na trg svetog Marka, pred Vladu i Sabor. Kroz prosvjeda dajemo priliku hrvatskim građanima da kažu što misle o ratifikaciji Istanbulske, koja je iznad hrvatskih zakona i u analizi koristi i šteta – donosi više štete” rekla je gđa Rozalija Bartolić ispred inicijative, piše Narod.hr.

Događaj možete pratiti i na Facebooku ovdje.

Dr. Viktorija Kaleb istaknula je da se svi slažu “da žene treba zaštiti najviše moguće. Skoro 48 mjera koje Istanbulska konvencija predviđa za zaštitu žrtava već su sa siječnjem ove godine unesene u hrvatske zakone.”

“Protivimo se ratifikaciji Istanbulske konvencije jer nameće rodnu ideologiju, pokušava redefinirati identitet hrvatskog naroda, donosi ogromne ekonomske obaveze – da se iz proračuna izdvaja milijarda kuna za udruge, donosi nadzor tijela koje nije reprezentativno – GREVI-ja, koje će odlučivati o zakonima i obrazovanju u Republici Hrvatskoj.

Brojne udruge, intelektualci, Vijeće HAZU za obrazovanje i školstvo, HBK, druge vjerske zajednice – široki raspon ljudi u društvu se protivi Istanbulskoj konvenciji – i ne može se svesti da ne znaju čitati – mi znamo čitati. Zato pozivamo sve hrvatske građane da sljedeću subotu, 24. 3. u 11 sati dođu na Trg žrtava fašizma na prosvjed Hrvatska protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. “, rekla je dr. Kaleb, prenosi Narod.hr.

Organizatori subotnjeg prosvjeda navode brojne gradove u Hrvatskoj i Herceg-Bosni u kojima će se organizirati prijevoz protivnika Istanbulske konvencije na prosvjed u Zagreb.

Na popisu je naveden i Ljubuški te kontakt broj 063 813 606 na koji se zainteresirani mogu javiti.
Cjelokupan popis pogledajte OVDJE.



Monika Beus prva violina Hrvatske
FOTO&VIDEO: "Cestari" rasipali beton po ljubuškim selima
Značenje i uloga: Trebaju li nam lokalni mediji?

Objavi komentar

0 Primjedbe