"MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO!"

srijeda, 18. travnja 2018.

Boto: Zadovoljni smo koliko možemo biti

Završen je sastanak između razvojačenih branitelja i predstavnika vlasti Federacije Bosne i Hercegovine, a nakon puna dva sata - predstavnici bivših branitelja su kazali da su "zadovoljni koliko mogu biti zadovoljni".

"Imali smo sastanak sa predstavnicima Parlamenta, Komisije na čelu sa gospodinom Bagarićem i još dva člana. Razgovarali smo na ovu temu. Tri stavke koje tražimo, objava Registra branitelja, ukidanje financiranja svih braniteljskih organizacija i braniteljski dohodak - dogovorili smo da će se zakazati tematska sjednica i izvanredna sjednica u roku od 30 dana. U narednom periodu dakle, gdje će se samo ove tri točke staviti na dnevni red", izjavio je Darinko Boto, predsjednik Udruge zaboravljenih branitelja - Ljubuški. 

On je kazao da se na ovaj način žele "jednom za svagda" riješiti pitanje branitelja. 

"Zadovoljni smo koliko možemo biti. Rokom nismo zadovoljni", dodao je Boto. 

Njihov zahtjev je da tri spomenute tačke budu jedine na dnevnom redu. 

"Smatramo da je to moglo biti i ranije. Nismo pristali na zakon o razvojačenim braniteljima koji predlaže Bukvarević", izjavio je Boto, okarakteriziravši izjave resornog ministra Salke Bukvarevića "spinovima". 

"To se jednostavno može riješiti, na jednostavan način, ako ima političke volje", kazao je. 

Mirsad Siorčić, demobilizirani branitelj iz Srebrenika koji je također prisustvovao sastanku je kazao: 
"On je ministar za braniteljska pitanja, jedinstveni registar nije donio on - nego Parlament. Mi samo tražimo da on bude javno objavljen, da branitelji mogu doći do podataka"

Kazao je da su zahtjevi usaglašeni sa Komisijom, koja će nakon konsultacija sa Kolegijem obznaniti da li je moguće da se sazove izvanredna sjednica. 
"Mi ostajemo ovdje, čekamo dogovor. Ako se postignu tri točke, tri zahtjeva, da se sazove sjednica, štrajk će biti zaleđen", kazao je Siorčić. 

Siorčić je rekao i to da ako se ispoštuju njihovi zahtjevi, i zakaže sjednica - neće biti blokada niti prometnica niti institucija. 

Odgovor odnosno datum izvanredne sjednice očekuju uskoro.

Reactions

0 komentara:

Objavi komentar

Komentari koji sadrže uvredljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.