Javna ustanova SP Jasenovac lažirala čak i jugoslavenski popis žrtava iz 1964. koji joj služi kao izvor

Nedavno se u medijima počelo govoriti o navodnoj relativizaciji holokausta nakon što je došlo do prijedloga za ozbiljniji pristup istraživanju Jasenovca.

I zaista, neuzimanje u obzir očitih činjenica kao što su mnoge lako dokazive lažne žrtve može se smatrati relativizacijom.

U jednome od prethodnih tekstova spomenuto je da se usporedbom podataka žrtava s mrežnog jasenovačkog popisa Javne ustanove spomen-područje (JUSP) Jasenovac i podataka žrtava s komunističkog popisa iz 1964. godine, koji služi kao izvor podataka za većinu mrežnog popisa i čiju elektroničku inačicu je ustupio gospodin Roman Leljak, može pronaći 1225 podudaranja koja prethodno nisu bila objavljena, a kod kojih su ime, prezime, očevo ime, mjesto i godina rođenja jednaki, ali različito je mjesto smrti, odnosno komunistički popis iz 1964. godine jasno navodi da te osobe nisu stradale u Jasenovcu.

Zbog nedostatka prostora svi ti podaci nisu bili poimenično objavljeni, već je objavljen samo dio i to samo ime i prezime lažnih jasenovačkih žrtava.

Da bi se tumačenje tih lažnih žrtava pojednostavilo i učinilo dostupno zainteresiranima, ovdje su navedeni svi glavni podaci o njima, pišu Nikola Banić i M. Koić za Hrvatski tjednik.

Popis pročitajte OVDJE.

Narod.hr



Objavi komentar

0 Primjedbe