Rukometašice Izviđača pobjednice Kupa BiH

Rukometašice ljubuškog Izviđača osvojile su Kup BiH.

U veoma zanimljivom susretu Skautice su u finalu pobijedile favoriziranu domaću ekipu Gruda s 40:39 i to  u "lutriji" sedmeraca, jer niti poslije prvih 60 minuta nije bilo pobjednica 28:28 (15:14), a niti nakon dvije serije produžetaka.

Većinu utakmice niti jedna ekipa nije se rezultatski uspjela 'odlijepiti' na više od dva gola prednosti te se uglavnom igralo gol za gol. Rukometašice Izviđača su minut prije kraja utakmice imale 28:27, no Nikolina Čutura pogodila je za izjednačenje Bekijašica, dok na drugoj strani u posljednjem napadu prije isteka regularnih 60 minuta Ljubušanke nisu uspjele postići pobjednički pogodak pa se otišlo u produžetke.

Slična igra bila je i u produžecima pa su o pobjednicama odlučivalo izvođenjem sedmeraca u kojima su Ljubušanke bile uspješnije (u šestoj seriji pogodila je Marija Boras dok je udarac Nikoline Čuture obranila golmanica Blaženka Pandža) pa su tako po četvrti put osvojile ovo natjecanje.
U pobjedničkom sastavu najefikasnija je bila Matea Nosić s 14 pogodaka, dok je Marija Boras postigla pogodak manje, a na golu se obranama istaknula Blaženka Pandža. Kod Gruda efikasnija od ostalih bila Nikolina Čutura s 13 pogodaka.

Ljubušanke su slavljem u finalu Kupa BiH okončale fascinantan troipolgodišnji niz grudskih rukometašica koje su do ovog susreta imale rekordne 92 utakmice bez poraza u domaćem natjecanju.

Objavi komentar

0 Primjedbe