Kriza ljubuškog nogometa: Igrači Sloge odbili igrati i odšetali s Babovca

Završena još jedna sezona u Drugoj ligi FBiH grupa Jug. Putnik u niži rang je Sloga iz Ljubuškog koja je osvojila samo 16 bodova.

Tim iz Ljubuškog već odavno trese teška kriza, a u prošlom kolu su na gostovanje Brotnju otputovali sa samo devet igrača i predstavnikom kluba, te upisali poraz 5:1.

U ovom kolu su Ljubušaci po ko zna koji put 'šokirali' javnost, piše web portal Sportsport.ba

Naime, domaći nogometaši su prvo kasnili na meč, točnije stigli su tek 20-tak minuta prije početka, a zatim je jedan od igrača sa zaštićenim godištem (do 21. godine u početnom sastavu moraju biti trojica), iz nepoznatih razloga napustio svlačionicu, a potom su to učinili i njegovi ostali suigrači.

Službene osobe su po propozicijama sačekali 15 minuta da se pojave domaći igrači, međutim kada se to nije dogodilo poslali su goste u svlačionicu i utakmica će biti registrovana 3:0 za Grude.

"Današnja utakmica izmedju momčadi NK Sloga i HNK Grude nije odigrana iz više razloga. Nisu stvoreni minimalni uslovi za odigravanje utakmice. Domaća momčad je došla na stadion 20 minuta prije odigravanja utakmice. Po napravljenom zapisniku potrebno je da u zapisniku nastupaju 3 igrača do 21 godine. S obzirom da se pojavilo dovoljan broj igrača u međuvremenu 1 igrač do 21 godine je napustio svlačionicu, a za njim i ostali igrači. Suci su čekali 15 minuta po propozicijama da se pojave na teren, do toga nije došlo te su sa igračima HNK Grude vratili se u svlačionicu. Detaljnije u delegatskom izvještaju o komplet stanju po doplasku i odlasku sa terena", stoji u izvještaju delegata ovog meča Fadila Pece iz Mostara.

U bh. nogometu smo se nagledali svega i svačega, ali potez igrača Sloge će definitivno ući u anale, zaključuje Sportsport.ba.

Sportsport.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe