Proslavljen patron župe - Presveto Srce Isusovo

“Tebe, dakle, Presveto Srce, odabirem za jedini predmet svoje ljubavi, za zaštitnika svoga života, za osiguranje svoga spasenja, za lijek protiv svoje slabosti i nestalnosti, za naknadnika svih pogrešaka svoga života i za svoje sigurno utočište na času smrti.” (Sv. Margareta A.)

U našoj župi Presvetoga Srca Isusova za proslavu ove svetkovine pripravili smo se trodnevnicom od 5. do 7. lipnja. Zlatnu krunicu s pobožnostima Presvetom Srcu Isusovu predmolili su naši osnovškolci i srednjoškolci, a večernju misu s propovijedi predslavili su župnik don Jozo i fra Robert Jolić, župnik Klobuka.

Na samu svetkovinu sv. misu u 8.00 predslavio je župnik, a svečanu sv. misu u 11.00 predslavio je don Robert Ćibarić, župnik župe Sv. Mihajla na Lapadu, u Dubrovniku, U koncelebraciji su osim župnika bila još šestorica svećenika (fra Robert Jolić, fra Željko Grubišić, fra Stipan Klarić, fra Marko Bitanga, don Dražen Radman, don Mile Miljko), a vjernicima je na raspolaganju za sakrament sv. ispovijedi bio don Tomislav Majić.

„Blagost i poniznost srca vrline su kojima trebamo težiti”, istaknuo je propovjednik i pojasnio da biti ponizan znači priznati istinu o sebi i prihvatiti sebe kao grešnika, a biti blag znači priznavati i prihvatit istinu o drugome, da je grešan. Zato ne začuđuje Isusov poziv na nasljedovanje u poniznosti i blagosti. Stoga ljubiti, u pravom i istinskom smislu riječi, može i zna samo onaj tko je blag i ponizan. On prihvaća i hrabro nosi svoj životni križ priznajući da ovisi o Božjem milosrđu.

Liturgijska čitanja navijestile su Nevena Džajić iz Vojnića i Kristina Vukojević iz Šipovače, a u ime cijele župne zajednice molitvu vjernika izrekao je Ante Tolj iz Grede.

Liturgijsko pjevanje za ovu prigodu predvodila je grupa mladih, koja je za ovu prigodu došla sa svojim župnikom don Robertom.

Poslije sv. mise župnik je u vjeronaučnoj dvorani priredio ručak za goste, a pridružili su se i ljubuški dekan i humački župnik fra Ljubo Kurtović i don Ivan Đonlić, župnik Oraha i Stilja.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Župa Šipovača-Vojnići

Objavi komentar

0 Primjedbe