AKCIJA PETROL LINE: Tužiteljstvo za uhićenog Vuletića zatražilo mjesec dana pritvora

Tužiteljstvo BiH zatražilo je od Suda BiH određivanje jednomjesečnog pritvora za Marija Vuletića iz Metkovića, uhićenog u Neumu, u akciji Petrol Line sa 665 kilograma skanka. Naime, droga je prilikom pretresa kamiona-cisterne nađena zapakirana u vrećama u posebnom dijelu cisterne.

Tužitelj Emir Neradin je na današnjoj sjednici održanoj u Sudu BiH kazao da je droga bila "specifično upakirana i skrivena u posebnom šteku cisterne koji je bilo veoma teško pronaći". Droga je, pojasnio je on, deponirana, te da slijedi njeno vještačenje.

Osumnjičeni Vuletić je, prema riječima Neradina, drogu uvozio iz Crne Gore.

- On to nije mogao sam raditi. Ovolika količina droge se ne pronalazi često a i sam način na koji smo je pronašli ukazuje na to da se radi o organiziranoj grupi. Ovo je zahtijevalo pripremu za pakiranje, ali i organiziranu distribuciju. Osumnjičenom pritvor treba odrediti jer, osim bh. državljanstava, ima i državljanstvo Hrvatske. Tužiteljstvo još nije uspjelo da sasluša i prikupi ostale dokaze u ovom predmetu. Ukoliko se Vuletić pusti na slobodu mogao bi da pobjegne iz BiH. Istina je da je ukoliko se to i dogodi moguće tražiti njegovo izručenje ali je to višegodišnja procedura, naveo je Neradin, ističući da istragu treba zaštititi, te Vuletića smjestiti u pritvor. Neradin je naveo i to da će Tužiteljstvo u narednom periodu nastojati identificirati nalogodavce i organizatore prijevoza 665 kilograma skanka.

- Točno je da se većina njih ne nalazi u BiH, ali ćemo koristi međunarodnu pravnu pomoć, naglasio je Neradin.

S druge strane branitelj osumnjičenog, Almin Dautbegović je mišljenja da Tužiteljstvo u daljoj fazi istrage treba da uradi financijsko vještačenje i utvrdi da je njegov klijent lošeg materijalnog stanja.

- On je obiteljski čovjek, neosuđivan je a postoji i mogućnost da mu je ovo podmetnuto prilikom istovara robe, mišljenja je Dautbegović. On smatra da tužitelj Neradin nije konkretizirao na koga će Vuletić utjecati. Vuletić, po mišljenju njegovog odvjetnika, ne može da utječe na vještačenje oduzetih kartica iz tri mobitela koja su mu prilikom akcije oduzeta.

Sutkinja Amela Huskić je kazala da će odluku o pritvoru donijeti u zakonskom roku.

Oslobođenje

Objavi komentar

0 Primjedbe