Svetkovina Svih Svetih i Dušni dan u župi

Svetkovina Svih Svetih i Dušni dan u župi svečano su proslavljeni svetim misama na 8 grobalja u župi, uz sudjelovanje velikog broja vjernika, kako domaćih tako i onih odseljenih.

Na svetkovinu Svih svetih župnik don Jozo je predslavio je 3 svete mise: na groblju Sv. Ivana Krstitelja u Vojnićima, na Jurinoj lazini u Šipovači i u Kašču. Na Dušni dan sv. mise su slavljene na 5 grobalja. Župnik don Jozo na banjskom groblju i na groblju Gračina u Vojnićima, a o. Jozo Čirko, OP na grobljima u Vodicama, Dolama i Gredi.

Datumska povezanost svetkovine Svih svetih i Dušnog dana bila je dobra prilika župljanima, kako domicilnim tako i odseljenim, za razmišljanje o vječnosti. S tim u svezi, kako je naglasio župnik don Jozo, svatko se treba upitati očekuje li uopće suvremeni čovjek vječni život ili pak vjeruje da to pripada već preživjeloj mitologiji. U ovom našem vremenu, više negoli u prošlosti, čovjek je toliko zauzet zemaljskim stvarima, te mu tako često biva teško misliti na Boga kao protagonista povijesti i samoga našeg života.

Fotografije pogledajte OVDJE

Župa Šipovača-Vojnići

Objavi komentar

0 Primjedbe