Ljubuški karneval: Prijava automobila za automobilsku kolonu

Tradicionalno na Ljubuškom Karnevalu, pokladna nedilja počinje u ranim jutarnjim satima skupom mačkara u Prologu, a potom u automobilskoj koloni, raznovrsne kreacije automobila voze prema gradu kroz većinu ljubuških sela. Tradicionalna je i ruta kojom se ide, preko Teskere na Grab, zatim kroz Orahovlje i Veljake prema Vitini, i potom prema Ljubuškom.

Dosadašnjih godina, nisu se vršile nikakve prijave za sudjelovanje u auto-koloni. U duhu karnevala, bilo je dopušteno ludiranje i poneka egzibicija, ali u protekle tri godine su nažalost neki sudionici auto-kolone pretjerali u ludiranju, i stvorili probleme pojedinim građanima Ljubuškog i snagama reda. Prošle godine je asfalt na nekoliko mjesta trajno oštećen zbog prolijevanja benzina i paljenja guma, a pojedinim građanima je nabačen šljunak pred kućna vrata zbog šlajfanja.

„Karnevalsko društvo Prolog“ ne podržava bilo kakav oblik nereda, niti veselje koje ugrožava drugoga, ili oštećuje javnu ili privatnu imovinu. Podržavamo svaki oblik veselja, zabave, ludiranja, fešte, zezancije, pa i egzibicionizma, koji ne ugrožava drugoga, i ne oštećuje ničiju imovinu.

Ove godine, za sudjelovanje u auto-koloni Ljubuškog Karnevala bit će potrebno prijaviti automobil. Svi koji žele sudjelovati u ovogodišnjoj auto-koloni, mogu se prijaviti putem facebook stranice, putem e-maila ljubuski.karneval@gmail.com, ili na kontakt broj kod tajnice društva: 063/701-017 Jagoda Jelavić

U prijavi je potrebno navesti:
1.Karnevalski naziv automobila (Npr. Pobješnjeli Max, Bijeli labud, Crni gavran i sl.)
2.Ime i prezime vozača
3.JMBG ili OIB vozača
4.Mjesto odakle vozač dolazi

Svi koji se prijave za sudjelovanje u auto-koloni, dobiti će od organizacije karnevala „Karnevalske registracije“ i „Redni broj“. Auto-kolona će na dan karnevala biti poredana prema rednim brojevima na automobilima. Ukoliko se na dan karnevala u prometu zatekne neispravan automobil ili maloljetan vozač bez karnevalske registracije i rednog broja, policija će imati ovlast da ga kazni, kao što bi kaznila za takav prekršaj na svaki drugi dan u godini.

Na večernjem balu pod maskama, u sklopu dodjele nagrada za najbolje maske, bit će dodijeljena i nagrada za najbolji automobil.

Karnevalsko društvo Prolog

Objavi komentar

0 Primjedbe