Ljubuški MMA borac Ivan Skoko: Radite ono što volite makar naišli na većinu osuda

Ivan Skoko je MMA borac koji gradu uspješnu karijeru u ovoj borilačkoj vještini.

Pred Ivanom je sredinom veljače važna borba, pa je to i povod za ovaj razgovor, piše Hercegovina.info.

Za početak nam reci nešto o svojim počecima u borilačkim sportovima?

"Svoj borilački put počeo sam prije nešto vise od 6 godina sa grapplingom u svom Ljubuškom u KSB Arti klubu koji je prije par godina ugašen".

Tko je u tebi usadio ljubav prema borilačkim vještinama?

"U početku sam jiu jitsu omalovažavao i sumnjao u te vještine, al na nagovor prvih rođjaka došao sam u klub i zavolio tu vještinu nakon prvog treninga".

Koliko su borilački sportovi popularni na našem području Hercegovine?

"Što se tiče Hercegovine, ima dosta potencijala i više je popularniji boks i neke bazične borilačke vještine negoli MMA, alI borci s naših prostora nižu uspjehe s obzirom na malobrojnost i jaku konkurenciju gdje god iziđu na natjecanja".

Možeš li nam reći nešto o svojim dosadašnjim borbama i uspjesima?

"Što se tiče moje karijere, mogu reći da imam dosta iskustva od poluamaterskih MMA borbi, 6 profesionalnih borbi od kojih 3 pobjede i još puno medalja sa turnira u brazilskom jiu jitsu".

Pred tobom je jedan važan meč. Možeš li nam otkriti o kakvoj je borbi riječ?

"Trenutno se pripremam za MMA borbu koja će se održati u Zlatiboru 16. veljače. Protivnik je Jusuf Hajrović, dosta iskusan i dobar borac".

Imaš li neke životne planove, nešto što želiš ostvariti u borilačkom sportu?

"U životu se nadam do kraja ostati u sportu i što je moguće s manje ozljeda napredovat na akademskoj razini i pobiti predrasude da borci nisu nepismeni grubijani bez zuba već disciplinirani sportaši".

Za kraj neka poruka našim čitateljima?

"Radite ono što volite makar naišli na većinu osuda, jer ako vjerujete da je ispravno i ponovite to na glas 10 puta, ljudi oko vas će početi isto vjerovati".

Hercegovina.info

Objavi komentar

0 Primjedbe